Infratopení je moderní způsob vytápění

Infratopení je moderní způsob vytápění

Sdílejte

Infratopení je moderní způsob vytápění

V zimním období, kdy rtuť teploměru klesá pod bod mrazu, je velice skloňovaným tématem vytápění. Ačkoliv spousta domácností stále využívá klasický zdroj tepla, jako je elektřina či plyn, do popředí se dostávají ekologičtější a méně nákladnější alternativy. Velké popularitě se v posledních měsících těší elegantní infratopení, které se vyznačuje ekologičností a snadnou montáží.

Přestože jsou infračervené paprsky neviditelné, jejich teplo cítí každý z nás. Současný trh nabízí hned několik variant infratopení, přičemž mezi základní topné jednotky spadají infrapanely. Uvolňují infračervené vlnění do prostředí a na objekty, jako jsou stěny, podlahy, stropy či nábytek. Infrapanely snižují prašnost v interiéru, nevysouší vzduch a konstantně vydávají teplo do celé místnosti.

Infrapanely

K modernímu způsobu vytápění se používají především infrapanely v podobě obdélníků, které se instalují na stěny a stropy. Infrapanely šetří spoustu energie, protože jsou založeny na bázi sálavého vytápění. Kvůli zdravotní nezávadnosti se doporučují v domácnostech, kde žijí alergici a astmatici. Výrobci vkládají spoustu úsilí také do designu, který by měl dokonale zapadnout do jakéhokoliv stylu interiéru.

Tepelný obrázek a zrcadlo

Tepelný obrázek vtiskne místnosti punc originality. Motiv si zvolíte dle vlastního uvážení a vkusu, přičemž můžete sáhnout po fotografii z vlastní databáze, případně zhlédnout galerii společnosti PROFI COMFORT. Tepelný obraz je vypálený přímo na skleněný povrch, čímž je docíleno pestrých barev, ostrosti, barevné stálosti a dlouhé životnosti.

V koupelnách nachází uplatnění topné zrcadlo, které dokonale nahradí žebříčkový radiátor. Nespornou výhodou je, že se vám zrcadlo nikdy nezamlží.

Pakliže vás novodobá technologie vytápění oslovila, doporučujeme zhlédnout nabídku infratopení odborné firmy PROFI COMFORT.

Rate this post
Sdílejte