Odstraňte dekorace z oken a dalších prosklených ploch snadno a rychle. Způsob...

Odstraňte dekorace z oken a dalších prosklených ploch snadno a rychle. Způsob je jednoduchý!

Sdílejte

Odstraňte dekorace z oken a dalších prosklených ploch snadno a rychle. Způsob je jednoduchý!

By: storebukkebruse

Jestliže jste si Vánoce chtěli pořádně užít a sváteční atmosféru jste navodili nejen vevnitř, na zahradě, ale i na oknech, verandách, lodžiích a dalších skleněných plochách, jistě jste byli na polepy, nálepky a různými spreji nastříkané obrázky a tvary náležitě pyšní. Stejně tak si zdobíme okna i na jaro, Velikonoce. Horší situace pak ale nastává v okamžiku, kdy chceme obrázky odstranit. Záhy zjistíme, že není vůbec zřídkavé, že se nastříkané hmoty ne a ne zbavit, že po lepidlech z nálepek neustále zůstávají šmouhy nebo matný či naopak lesklý pozůstatek přesně ve tvaru nálepky či obrázku.

Použijte alkohol

Vyzkoušet můžete jak přípravky s obsahem alkoholu, které jsou v drogeriích a obchodech s hobby sortimentem běžně k dostání. Někdy ale ani tyto čističe nepomohou a mastný či lesklý flek na okně stále zůstává. V takovém případě neváhejte sáhnout přímo po lihu, nebo čisté pálence. Naneste jednoduše pár kapek na ubrousek či hadr a stačí pár tahů a sklo bude konečně čisté.

Kouzlo novin

Naše babičky dobře věděly, proč v době mytí oken dopředu schraňují přečtené noviny. Novinový papír totiž umí velmi hezky nablýskat i stará okna, která už ledacos pamatují.

Dobře vám poslouží také jelenice, ale ta vás vyjde mnohem dráž, než speciální hadříky z mikrovlákna. Při obojím si musíte dávat pozor na čištění, jelenici čistíme pouze vlažnou vodou a u mikrovlákna je důležité, abychom jej neprali s jiným prádlem a abychom do pračky rozhodně nepřidali aviváž! Ta by totiž mikrovlákna velmi poškodila a stačí pár vypraní a jejich funkce by byla tatam.

Rozhodnete-li se pro výzdobu oken, předem se v prodejně informujte, jestli nálepky nebo spreje zanechávají nějakou stopu a případně si nechte doporučit způsob čistění po odstranění. Dojde-li i přesto k překvapení a ujištění či doporučení prodejce se mine účinkem, nyní už víte, jak na „neodstranitelné“ skvrny na skle dokonale vyzrát!

Rate this post
Sdílejte