Úklid kanceláří obnáší mnohem více činností nežli uklízení domácnosti

Úklid kanceláří obnáší mnohem více činností nežli uklízení domácnosti

Sdílejte

Úklid kanceláří obnáší mnohem více činností nežli uklízení domácnosti

Čeká vás úklid firmy a myslíte si, že jej zvládnete stejně hravě, jako když uklízíte doma? Pak budete asi nepříjemně překvapeni. V kancelářích se totiž mnohem více daří špíně a tvoří se zde nepořádek značně většího rozsahu. Zvláště tehdy, pracuje-li v nich více lidí.
Firemní úklid, pokud má být skutečně plnohodnotný, musí obsahovat celou řadu činností. Luxování koberců, mytí podlah či utírání prachu z nábytku, to jistě znáte z vaší domácnosti. Jenže komplexní úklid kanceláří zahrnuje i mnohé další procesy.

V kanceláři si s obyčejným vysavačem nevystačíte

Když už byla řeč o luxování, myslíte si, že v kanceláři, kudy denně projde mnoho lidí v botách, stačí veškeré nečistoty vysát obyčejný vysavač tak, aby byl po úklid opět dokonale čistý? Ani náhodou! Na vyčištění koberce ve firmě je třeba minimálně jednou za dva měsíce použít speciální průmyslový vysavač. Má vodní nádrž, do níž se přidává čisticí prostředek. Vysávání mokrou cestou je prakticky jedinou možností, jak koberec zbavit nejen špíny a prachu, ale také různých fleků od nápojů apod.

I mytí oken a úklid toalet zabere v kancelářských prostorách mnohem více času

Při generálním úklidu kanceláře samozřejmě nesmíte zapomenout ani na mytí oken. V kanceláři, která má větší množství oken, navíc třeba zdvojených, jen tahle činnost může zabrat klidně půl dne.
Pokud se v kancelářských prostorách pohybuje více lidí, bude firemní úklid značně „obohacen“ i o úpravu sociálního zařízení. Určitě vás nečeká tak snadná práce jako doma.

Na úklid firmy si pozvěte odborníky

Už je vám jasné, že úklid firmy svépomocí není zrovna jednoduchou a příjemnou záležitostí? Proto vám doporučuji pozvat si na pomoc raději odbornou úklidovou firmu. Klidně i jednorázově, výhodnější je však zajistit firemní úklid v pravidelných intervalech. Jednou za týden mohou například proběhnout drobné práce – luxování, úklid toalet, mytí podlah. Jednou za 2 – 3 měsíce pak generální úklid, v jehož rámci firma provede veškeré výše uvedené práce, případně i další, na kterých se domluvíte.

Rate this post
Sdílejte