Pojištění domácnosti, majetku a nemovitosti – jaké vybrat a proč?

Pojištění domácnosti, majetku a nemovitosti – jaké vybrat a proč?

Sdílejte

Pojištění domácnosti, majetku a nemovitosti – jaké vybrat a proč?

Nemít minimálně jedno z těchto druhů pojištění je obrovský risk, který by vás jednou mohl vyjít pěkně draho. Bez pojištění domácnosti, majetku či nemovitosti vlastně hazardujete se svým spokojeným životem.

Jen si to zkuste představit: Přijde silná vichřice, která vám poničí střechu, silný vítr poškodí okna, do interiéru nateče voda, která zničí koberec, nábytek a třeba i elektrospotřebiče, nebo se k vám dostanou zloději a odnesou si vše, co se jim zlíbí. Pokud máte pojištění, dostanete finanční náhradu, v případě, že ne, zbydou vám jen oči pro pláč. Uvažujte a jednejte. Přinášíme přehled základních podmínek pojištění, která byste měli i vy mít.

  1. Pojištění nemovitosti

Vztahuje se na nemovitost (byt, dům či rekreační objekt) a její přilehlé součásti jako je oplocení, rostlinné kultury, bazén, solární zařízení, stavební materiál apod. a kryje vás v případě, kdy dojde k jejich poničení, zničení či odcizení. Více se o podmínkách dozvíte v tomto článku.

01

  1. Pojištění domácnosti

Tato pojistka se vztahuje na vybavení vašeho domu či bytu, tedy pouze na věci movité jako je osvětlení, nábytek, spotřebiče, zahrnuje také domácí zvířata či cennosti a dokonce i peníze v hotovosti. U pojištění bytu a domácnosti je důležité, aby bylo vždy po několika letech aktualizováno. Vyplatí se to hlavně v případě, kdy kupujete další nové vybavení. Jeho cena se většinou stanovuje podle velikosti obytné plochy i hodnoty vašeho majetku. Konkrétní představu o výši vám poskytne tato kalkulačka pojištění domácnosti.

02

  1. Pojištění majetku

Pojištění majetku se vztahuje na věci nemovité i movité, ale vždy v omezenějších podmínkách, než je tomu v obou předchozích případech. Je tedy nutné si pečlivě prostudovat podmínky pojistného plnění. Naším tipem je v tomto případě majetkové pojištění včetně odpovědnosti občanů od ERGO pojišťovny, a.s. K základu totiž ještě dostanete zdarma pojištění odpovědnosti, varovné SMS a pojištění na vedlejší stavby do 50 m2 plochy.

Rate this post
Sdílejte