Pravidelné sekání trávy

Pravidelné sekání trávy

Sdílejte

Pravidelné sekání trávy

By: sacks08

Ti, kteří mají zahradu, by se o ni měli také náležitě starat. Zahrada ovšem nepředstavuje pouze květiny, keříky a stromky, ale v první řadě trávu. Ta může poskytnout okamžiky plné něhy a spokojenosti, ale na druhou stranu může být i zrádná, neboť poskytuje útočiště obrovskému množství hmyzu, jako jsou třeba včely, vosy, čmeláci, kněžice apod. Zrovna tak ovšem může poskytovat útočiště i jiným živočichům. A čím vyšší tráva, tím lepší podmínky, hmyzu a dalším návštěvníkům přírody, dáváte.

Záleží především na dešti i slunci

Rychlost růstu trávy není ovlivněna pouze jedním faktorem, ale hned na několika. Těmi hlavními jsou bezesporu déšť a slunce. Slunce je nezbytné jak pro lidi, tak i pro zvěrstvo a rostlinstvo. Aby ovšem vypadala Vaše zahrada neustále hezky, a nebyly na ní žádní nezvaní hosté, je třeba ji pravidelně sekat. Nelze přesně určit, jak často by se tato činnost měla provádět, neboť to záleží především na vlivech počasí. Zpravidla však obvykle stačí 1 – 2x týdně.

I sekání se musí umět

Spousta lidí by si řekla, že vzít sekačku, nastartovat ji a posekat trávu, není nic složitého …a ba naopak – že to zvládne snad úplně každý. Není to ovšem pravdou. Při sekání je potřebné, dávat si pozor na cizí předměty, které pod sekačku rozhodně nepatří …dělat správné lajny, protože když se pak tráva regeneruje, může z dálky vypadat zkřiveně …je třeba správně odhadnout výši vrtule od země. Mnohem složitější je ovšem sekání s křovinořezem, kde si musíte dávat především pozor, abyste nevymlátili trávu i s kořínky, a abyste s ním nezajeli třeba mezi kytky.

Všude se sekačkou nedostanete

Nejste-li majitele či pečovateli o nezaplněnou část zahrady, můžete natrefit i na místa, kam se se sekačkou či křovinořezem nedostanete, a tak si budete muset poradit jinak. Nejčastěji se tráva v těžko dostupných místech vysekává srpem …ale jedná-li se o skutečně malé plochy, kam se se sekačkou nejedete a křovinořezem byste nadělali více škod než užitku, sáhněte raději po zahradnických nůžkách, anebo případně i po nůžkách klasických.

Rate this post
Sdílejte