Vybíráme vhodnou dlažbu na terasu

Vybíráme vhodnou dlažbu na terasu

Sdílejte

Stavíte nebo rekonstruujete zahradu kolem dobu a rádi byste vydláždili terasu nebo chodníky v záhonech? Vybírejte pečlivě, vhodnou volbou dlažby a techniky pokládky totiž můžete vyřešit mnoho problémů.

Říkáte si teď, že na vám kolem domu stačí trávník, nebo štěrková plocha a vyšlapané pěšiny? Zkusíme vás vyvést z omylu, dlažba na terasu totiž není jen módním výstřelkem – má své opodstatnění. Vydlážděná zahrada nabízí komfort pro všechny, podívejte se na různé typy řešení dle způsobu využívání terasy.

Designové 2 cm dlažby EVO2 - Lagos grey 60x60 - mbkeramika.cz
Designové 2 cm dlažby EVO2 – Lagos grey 60×60 – mbkeramika.cz

Využití dlažeb a možnosti pokládky

Sport

Děti s kamarády si mohou zakopat s míčem, zahrajete si s rodinou badminton, umístit můžete koš na basketbal. Aktivní pohyb je ve většině případů příjemnější na zpevněném povrchu.

Pro takto aktivní využívání bude nejlepší klasická lepená pokládka, kdy dlažba je zcela spojena s podkladní vrstvou a poskytuje 100% oporu pro nohy při sportu.

Relaxace

Kolem bazénu můžete vydláždit pohodlné zázemí, které se bude snadno udržovat a případná voda se z něj rychle odpaří. Je příjemnější vylézt z bazénu na teplou dlažbu, než do rozbláceného trávníku, či štiplavého štěrku.

Na terasu můžete také umístit stůl a židle a užít si příjemné posezení u grilu s přáteli. Až vám v létě trávník spálí slunce, grilování nebude nejbezpečnější. Dlažba však zaručeně od uhlíků nevzplane!

Pro spíše nenáročné účely je vhodná pokládka do štěrku. Ta zajistí rychlý odvod vody kolem bazénu, instalace je velmi jednoduchá a také snadno vyměníte případné vadné části dlažby.

Odvod vody, údržba v zimě

Dobře položená dlažba dokonale odvádí vodu i při letních průtržích mračen. Nestane se vám tak, že se vám celá zahrada podmáčí a stane se tak neprůchozí bez holínek. V zimě pak snadno odhrabete sníh (zkuste odhrabat sníh z trávníku) a i v závějích tak snadno po suché uklizené cestě dojdete třeba pro dříví do krbu.

Pokud vaše obydlí trápí stojatá voda při silných letních deštích, zkuste dlažbu položit na nastavitelné terče. V takovém případě se pod samotnou dlažbu nachází volný prostor, do kterého momentální přebytek body proteče a vy tak budete po zahradě moci chodit „suchou nohou“. Navíc se jedná o efektivní řešení pro vedení kabeláže nebo zahradních závlah bez nutnosti výkopů a s možností snadné údržby.

Designové 2 cm dlažby EVO 2 - Crema Luna 60x60 - mbkeramika.cz
Designové 2 cm dlažby EVO 2 – Crema Luna 60×60 – mbkeramika.cz

Pěšinky po záhonech

Nemusíme se však bavit pouze o větší vydlážděné ploše. Skvělým řešením pro okrasnou zahradu jsou dlažby umístěné v trávníku. Ty postupné zarůstají trávou a stávají se velmi přirozenou součástí vašeho pozemku.

Po zahradě se tak budete pohybovat pohodlně a exteriér vašeho domu bude působit harmonicky.

Kde zakoupit kvalitní dlažbu

Doporučujeme prodejce www.mbkeramika.cz, ten nabízí mnoho druhů dlažeb od těch cenově dostupnějších až po luxusní varianty designových 2cm dlažeb, které svou kvalitou budou odpovídat nárokům na terasy kolem moderních novostaveb.

Firma se na trhu pohybuje již dvacet let, během kterých si vydobyla skvělé jméno u tisíců zákazníků. Že se MBkeramika za svou kvalitu nestydí, dokazuje 13 prodejen po celé ČR, ve které si můžete prohlídnout širokou nabídku keramiky nejen na vaši terasu.

Rate this post
Sdílejte