Jak si vybrat vhodnou rychlovarnou konvici?

Jak si vybrat vhodnou rychlovarnou konvici?

Sdílejte

electric kettle 6966011 640

Rychlovarnou konvici má už dnes doma kdekdo. A nejen tam. Běžně se tento elektrospotřebič používá i na různých pracovištích, typicky třeba v kancelářích.

Volba vhodné konvice tedy dost závisí na místě, kde se používá. Kritérií pro výběr však existuje mnohem víc.

Design

Vizuální vlastnosti jsou tím prvním, čeho si člověk na konvici všimne. Samozřejmě, že existují lidé, kterým je celkem jedno, jak jejich elektrospotřebiče vypadají. Kdo však má rád věci sladěné, ten se na design a barvu nevykašle ani v případě rychlovarné konvice.

V poslední době jsou oblíbené hlavně takzvané retro konvice, jež sice disponují moderním vnitřkem, avšak z vnějšku vypadají, jako kdyby k nám přicestovaly z minulosti.

Objem

U varné konvice rovněž záleží i na objemu. Zlatý střed jsou 1,5 l verze, které bohatě postačí pro běžnou rodinu, případně standardní kancelář o několika lidech. Z jednoho litru vody je možné vytvořit čtyři až pět čajů, což je více než dost.

Důležitý je i minimální objem. Ten by se měl ideálně pohybovat okolo 0,25 l, což je tak akorát na jeden šálek čaje. Vyšší minimální objem pouze znamená nutnost spotřebovávat více energie, což je plýtvání financemi.

Standardně velké konvice mívají příkon okolo 2000 W, menším modelům do jednoho litru bohatě postačí příkon 1000 W.

konvice

Materiál

Materiál je u rychlovarných konvic důležitý. Nejenže ovlivňuje vzhled, respektive cenu, ale také odolnost.

Asi nikoho nepřekvapí, že konvice z nerezu patří mezi ty nejhouževnatější kousky. Navíc velmi dobře vypadají. Plastové variace na druhou stranu vizuálně příliš nezapůsobí, ale vynahrazují to svou příznivou cenou. Také proto si tento druh konvic vybírají například studenti bydlící na internátě.

Méně typické jsou pak skleněné konvice, jež skutečně dokáží zaujmout na první pohled. Kdo chce sledovat vaření vody na vlastní oči, měl by si vybrat právě takovýto výrobek. Na druhou stranu tento typ rychlovarných konvic vyžaduje důkladnou údržbu, jelikož se na skle za krátkou dobu usazuje vodní kámen a konvice pak nevypadá na vzhled hezky.

Značka

Existuje celá řada dobrých značek, po kterých je možné sáhnout a zároveň neriskovat, že si člověk domů odnese šmejd. Dobrým příkladem za všechny jsou třeba konvice De‘Longhi.

Vždy je lepší dát přednost produktu od ověřeného výrobce než laciné konvici, která nebude fungovat dobře ani dlouho.

Rate this post
Sdílejte