Zahradní domky

Zahradní domky

Sdílejte

Zahradní domky

Když už vám skladovací prostory domů nestačí, je výborným řešením stavba zahradního domku. Pomůže s uskladněním zahradního nářadí, sportovním vybavením i venkovním nábytkem. Plnit mohou klidně i jinou funkci. Využít se dají jako malá dílna, pracovna, ateliér či relaxační prostory. Proměnit se umí i v království dětí anebo poskytnou místo pro příležitostné přespání návštěv.

Dotvoří ideálně i vzhled zahrady. Obvyklým materiálem pro výstavu zahradních domků bývá dřevo. Nic méně postavit se dá i z jiných materiálů. Jedná se o materiály jako je odolný plast či kov. V případě kovových domků se více méně jedná o prostor pro uskladnění zahradního náčiní, ale bývají cenově přijatelnější i odolnější.

Kde si pořídit zahradní domky?

Všechny typy zahradních domků se dají zakoupit v hobby marketech. Jejich výstavbu zvládne každý, kdo se bude držet návodu. Předem je nutné promyšlení hlavního účelu, abyste přizpůsobili celkové zařízení a doplňky. Pokud budete chtít domek používat k občasnému přespání, bude nutné vyřešit jeho připojení k elektrické síti, přívod vody a další civilizační nezbytnosti.

Zahradní domky jsou vyráběny v různé velikost. Volba se tak odvíjí od účelu. V případě skladovacích prostor po nářadí bohatě stačí domek o rozměrech 2×2 metry s jedněmi dveřmi a oknem. Pro ostatní účely volte domky větší. Ty mají sice taky jedny dveře, ale disponují více okny i prostorem.

Umístění a vzhled zahradních domků

V žádném případě by nemělo narušovat vzhled exteriéru. Naopak mělo by ladit s okolím. Jeho funkcí je i částečné doladění vzhledu okolí. Zahradní domek by neměl v žádném případě zastiňovat výhled. Proto jej postavte do boční části nebo rohu zahrady.

Otázka vzhledu záleží čistě na vašem vkusu. Zvolit si můžete domek s rovnou střechou, nebo jen mírně nakloněnou. Nemusíte se bát ani přetížení sněhem, to na tak malé ploše nehrozí. Střešní tašky jsou nevhodné. Ideálním řešením je šindel či některý druh lepenky. Součástí vzhledu může být i veranda sloužící k posezení.

Rate this post
Sdílejte