Zahradní substrát vám značně usnadní práci

Zahradní substrát vám značně usnadní práci

Sdílejte

Zahradní substrát vám značně usnadní práci

By: Horticulture Group

Někdo si řekne, je to jen nějaké kvítko, tráva či zelenina. Ale aby to kvítko či zelenina byly krásné a silné a aby zdobili vaši zahradu či byli k užitku, potřebují správnou péči. A nejde jen o zalévání, ale také o to, v jakém prostředí vyrůstají.

Speciální rostlina potřebuje speciální péči

Existuje velké množství rostlin a každá má odlišné nároky na kvalitu půdy či na podílu živin. Proto, aby byly krásné a silné, také každá vyžaduje odlišný zahradní substrát. A samozřejmě, že to odborníci vědí, proto se také vyrábí velké škála. Existuje substrát snad pro každou rostlinku, protože každá, podobně jako člověk chce něco jiného. Avšak najdou se i takové substráty, které jsou určeny pro nějakou skupinu rostlin.

Substrát pro pokojové rostliny

Typický substrát, který je určen pro jistou skupinu, je právě substrát pro pokojové rostliny. Je určen pro kvetoucí i nekvetoucí druhy rostlin, jako jsou bramboříky, mini růže, voděnky a mnohé další. Výhodou je, že substrátu dokážou snadno vstřebávat živiny, takže se jim rychle dostanou látky pro správný růst. Tento substrát není typicky zahradní substrát, protože je učen pro rostliny uvnitř, ale vzhledem k tomu, že jde o směs rašeliny a jemného humusu, tak jej teoreticky můžeme jako zahradní označit.

Substrát pro kaktusy

Kaktus je všeobecně velice zvláštní rostlina a není proto divu, že potřebuje i speciální zahradní substrát. Substrát určen pro tuto rostlinu musí být šetrný, ale zároveň kvalitní, protože kaktusy jsou suchomilné rostliny, které rozhodně potřebují provzdušnění kořenového systému, aby jim nehrozilo zahnívání, proto jde o směs těžkého humusu s lehoučkým pískem a dalšími odlehčujícími látkami.

Substrát pro rajčata a papriky

Velice oblíbené zahradní substráty jsou ty, které slouží pro výsadbu zeleniny. Každý chce mít kvalitní zeleninu bez chemických látek, proto také jsou lidé nuceni pěstovat i vlastní zeleninu. A aby byly tato zelenina nejen přírodní, ale také velká, tak je dobré použít nějaký speciální zahradní substrát. A právě tento substrát má unikátní složení kromě toho, že zde najdeme směs dvou druhů rašelin, tak zde jsou i kokosová vlákna a přírodní hnojivo. Kokosová vlákna je neobvyklá látka, která nejen zajišťuje provzdušení, ale také prodlužuje délku životnosti substrátu.

Kde mohu substráty zakoupit?

Zahradní substráty se běžně prodávají v zahrádkářství či květinářství a v různých velikostech. Záleží na tom, jak velkou plochu potřebujete substrátem zahrnout. A samozřejmě, že i velký výběr najdete v internetových obchodech.

Pokud chcete mít doma zdravé, ale zároveň krásné a veliké rostliny či zeleninu, tak zkuste využít substráty i vy. Má mnoho výhod a navíc je z čistě přírodních látek, takže vám nemůže ublížit.

Rate this post
Sdílejte