Zahradní vozík

Zahradní vozík

Sdílejte

Zahradní vozík

Podzim bývá většinou pro zahrádkáře velmi náročný. Zahrada se sice zahalí do pestrobarevných kombinací, které nás donutí občas k zastavení, ale moc odpočinku si neužijeme. K nejčastějším úskalím tohoto období patří úklid a sběr listí a mnohdy i dalšího zahradního odpadu po zazimování rostlin. Možná se na zahradě budete muset do úklidu pustit i opakovaně a přemýšlíte, jak si práci co nejvíce usnadnit a urychlit.

Hrabání listí a vyhrabání trávníků vyřešíte poměrně snadno, ale jak jej dopravit bez námahy na místo určení? To je otázka, která trápí mnoho majitelů zahrad. I pro ně však existuje velice šikovný pomocník. Tímto pomocníkem se stal zahradní vozík. Odpad si s ním dovezete na místo určení bez větších potíží.

Konstrukce zahradního vozíku

Konstrukci mají vytvořenou velmi lehkou a odolnou. Nezaberou vám příliš místa a je jednoduše ovladatelný. Bez problémů se s ním dá popojíždět po zahradě a sbírat odpad. Zahradní vozík se vyrábí ve více typech, ale konstrukce zůstává stejná. Do některých lze po naklonění nametat listí přímo, pro vysypání jej však musíte celý otočit a náklad vyklopit, jiné jsou vybavené sběrným vakem, který lze odepnout a obsah snadno vysypat.

Zahradní vozík a jeho funkce

Základní funkcí je pomoc a mobilita při sběru listí, trávy, plevele ale i nečistot kolem chatky, chaty, domu a dílny. Mezi samozřejmost funkce patří vybavení lehkou, základní, ale pevnou konstrukcí s rukojetí a kolečky o průměru 145 milimetrů. Bez problému zvládne jízdu po nerovném terénu zahrady i po trávníku bez jeho poškozování. Na konstrukci se pomocí klipu upevňuje sběrný vak o objemu 80 l, přičemž umožňuje nést zátěž až 25 kg.

Dostatečná kapacita zahradního vozíku Vás v ničem neomezuje. Ke kompostu nemusíte jezdit tak často. Pokud se potřebujete věnovat ještě jiné práci a vozík s odpadem necháte stát, nemusíte mít obavy, že nasbírané listí vítr rozfouká nebo do něj naprší. Je totiž vybaven praktickým víkem, které chrání obsah před větrem a vlhkostí a zabraňuje také šíření pachů. Sběrný vak je odnímatelný, takže ho můžete využít i pro pohodlné převážení beden s ovocem či zeleninou, přepravek s nápoji apod. Na zimu sběrný vak jednoduše složíte a na vozík při uskladnění můžete odložit jiné zahradní potřeby – plastové květináče, nářadí apod.

Rate this post
Sdílejte