Zkrášlete zahradu elegantní a praktickou pergolou

Zkrášlete zahradu elegantní a praktickou pergolou

Sdílejte

Zkrášlete zahradu elegantní a praktickou pergolou

Zařizujete zahradu a nevíte, čím vyplnit volné místo? Nebo potřebujete vyplnit předěl mezi vaším a sousedovým domem? Pokud se rozhodujete pro vybudování příjemného posezení, zapřemýšlejte nad zahradní pergolou, která vaše sezení nejen zkrášlí, ale také ochrání. Vaše zahrada dostane úplně jiný rozměr.

Praktické a elegantní zastřešení

Pergolou můžete svou zahradu zkrášlit mnoha způsoby. Nechte ji porůst popínavou rostlinou, jako je víno nebo růže a vytvořte zcela novou výzdobu. Nebo pergolu nechte jednoduše na odiv sousedům a návštěvám. Kvalitně vystavěné zastřešení plní nejenom svoji ochrannou funkci, ale je také velmi estetické. Láká k odpočinku a příjemnému posezení s rodinou nebo přáteli.

Stavebnicový systém pergol nabízí mnoho způsobů pro kombinování dle představ a potřeb uživatelů. Velkou výhodou tohoto zastřešení je jeho jednoduchost, ale zároveň velká praktičnost. Pergola slouží jako jednoduché zastřešení, které zkrášlí zahradu, částečně ochrání posezení před sluncem a může také dokonale posloužit jako předěl mezi dvěma částmi zahrady, nebo mezi zahradou a domem.

Pokud nevíte, jak oddělit svůj pozemek od sousedů, i pergola může být skvělým řešením. Pomocí dělících stěn a mříží vytvoříte perfektní oddělení, které bude zároveň působit esteticky, a to i ze sousedovy strany.

Složitější pergoly představují oblíbené letní místo, kde tráví čas celá rodina. Je pod nimi příjemně na jaře i v létě, kdy se zde můžete schovat před ostrým sluncem, ale i přesto zůstat na čerstvém teplém vzduchu a užívat si letní pohody.

Oblíbené střešní krytiny

Ať už hledáte přístřešek nad posezení nebo celkové zastřešení garážového stání, pergola vám skvěle poslouží. Její využití je opravdu všestranné. Pokud si chcete zkrášlit zahradu a vytvořit průchod porostlý krásnými popínavými květinami, ani to není problém. Zrealizujte své plány a zpestřete svou zahradu originální pergolou. Vybírejte z různých krytin a vytvářejte originální styly.

Jako střešní krytina je velmi často využívaný makrolo, ondex nebo rákos. Při použití těchto materiálů můžete vytvořit palubkový záklop s pokládkou šindele.

Variabilita stavebních prvků

Díky možnosti kombinování jednotlivých stavebních prvků lze pergoly přizpůsobovat rozměrům pozemků. Samotná konstrukce pergoly je velmi jednoduchá a její stavba tak také není obtížná. Využít však můžete také odborné montáže.

VLADEKO s.r.o. poskytuje svým zákazníkům nejen široký výběr materiálů, ale dokáže plnit individuální přání zákazníků.

Mezi nejoblíbenější typy zastřešení patří rohové pergoly, které účinně vyplní prázdný kout zahrady, dále potom pergoly obdélníkového tvaru, které lze doplnit o různé mříže a mřížky, jež ještě více umocní originální a neotřelý design dle vašeho nápadu.

Rate this post
Sdílejte