Screenové rolety – když chcete vidět a nebýt viděni

Screenové rolety – když chcete vidět a nebýt viděni

Sdílejte

Screenové rolety – když chcete vidět a nebýt viděni

Velmi moderní a v poslední době často využívaným systémem stínění jsou screenové rolety. Tento typ rolet přináší stín bez ztráty výhledu do exteriéru, zároveň však ztěžuje pohled zvenčí do interiérů a zachovává tak soukromí.

Screen je v tomto případě označení pro speciální tkaninu, která je složena většinou z rastru ze skelných vláken potažených PVC, takto vyráběné potahy jsou poté velmi odolné a rozměrově stálé. Tyto tkaniny jsou převážně používány v exteriéru, ale mohou být také použity v interiéru ve formě interiérových screenových rolet.

20160330085936

Další výhodou je chování screenových látek, díky miniaturním otvorům zabraňují průniku přímého slunečního svitu, ale zároveň propouští tlumené světlo.  Interiér je tedy přirozeně osvětlený, ale nepřehřívá se a světlo neoslňuje. Screenové rolety jsou díky vlastnostem látek velmi odolné proti větru a povětrnostním vlivům. Venkovní screenové rolety neruší vzhled fasády, jsou prakticky minimálně viditelné, protože se většinou umísťují do schránek ve fasádě a samotná látka je velmi nenápadná.

Zip Screen je typ screenové rolety, která má speciální systém napínání látky po celé výšce rolety a tím zabraňuje pohybům látky při silném větru a odolává velmi vysokým rychlostem větru bez omezení. Screenové rolety Zip se také velmi často využívají jako boční stínění stěn zimních zahrad a pergol.

20160330085949

Standartní screenové rolety mají boční vedení pomocí lišt nebo ocelového lanka, mohou být v provedení bez horního boxu jako například screenová roleta LITE, nebo s horním krycím boxem, jako rolety Screen GW, nebo Reflexol 103. Screenové rolety se hodí na všechny druhy fasád a vynikají díky specifickým vlastnostem látky a celé konstrukce rolety umožňující všestranné použití.

20160330090002

Velmi časté realizace stínění screenových rolet jsou pro použití na balkónech a zimních zahradách, redukce přehřívání vnitřního prostoru je velmi výrazná a umožňuje komfortní pobyt na balkónu a zimní zahradě i při vysokých venkovních teplotách a přímém slunci.

20160330090013

Ovládání screenových rolet je prakticky vždy motorické výjimečně se provádí i ovládání klikou. Doporučuje se motor s dálkovým ovládáním a doplnění o větrné čidlo, popřípadě sluneční senzor, tak aby byly screeny chráněny před silným větrem a také reagovaly adekvátně na intenzitu slunečního svitu.

Rate this post
Sdílejte