Dům za milion

Dům za milion

Sdílejte

Při přečtení názvu článku většinu asi napadne otázka, je vůbec možné pořídit si dům za milion? Je vůbec reálné pořídit si za milion dům? Odpověď zní ano, je to reálné. I za pouhý milion se dá pořídit rodinný dům. Bydlet ve vlastním je snem mnoha lidí.

Dnes není už nutné kupovat si byt, který se svou finanční hodnotou často přibližuje částce milionu korun. Než si pořídit byt za tuto částku, tak je lepším řešením pořídit si dům za milion. Ovšem dům za milion korun bude muset být řešen netradičně. Zároveň ani nepočítejte s moc luxusním bydlením. Dům za milion může vypadat v různých částech České republiky různě.

Dům za milion pořídíte třeba v Jihočeském a Jihomoravském kraji. Ovšem nebude se jednat o novostavbu. Za tuto cenu si v těchto dvou krajích pořídíte starší rodinný dům, který bude potřebovat rekonstrukci. O něco lepší situace v oblasti cen rodinných domů je v Olomouckém kraji. Například na Šumpersku se dá koupit dům za milion korun.

Dům za milion pořízený na Šumpersku je ve své podstatě zemědělskou usedlostí. Naleznete zde domy v dobrém stavu i s pozemky. Rozloha těchto pozemků není zanedbatelná. Ovšem při hledání domů za milion korun bychom si měli i rozvážit, zda se chceme za domem odstěhovat.

Dům za milion si můžeme pořídit i na klíč. Nejčastěji se do této cenové relace vleze bungalov. Jeho velikost bude 3 +1, bez sklepa, podkroví a garáže. Technologie výstavby musí být zvolena nejméně pracná. Jelikož množství práce má i významný vliv na cenu.

Dalším důležitým faktem při výběru domu za milion na klíč je konstrukce. Levněji tak vyjdou dřevostavby. Jen ve výjimečných případech si lze pořídit zděný bungalov s cenou do milionu. Dům za milion ovšem nemusí být nekvalitním domem. Kvalitu domu totiž hodně ovlivňuje projekt a provedení stavby.

Možnost, jak získat dům za milion představuje i návrh architekta. Architekt si sice zaúčtuje za projekt vyšší cenu. Jedná ze zhruba o 10% z celkových nákladů, ale cenu za stavbu domu může stlačit níže. Navíc získáte i jistotu, že dům bude navržen podle vašich představ a nebude tuctový.

Rate this post
Sdílejte