Jak si vybrat regály?

Jak si vybrat regály?

Sdílejte

Potřebujete více úložného prostoru, nebo chcete konečně udělat pořádek v dílně nebo garáži. Má to jednoduché řešení – kovové regály. Jsou různé druhy, je možné si je vytvořit na míru, lehce se skládají a přenášejí. Podle čeho vybrat správný regál se dočtete v našem článku.

5 otázek, na které si musíte odpovědět

 

Co budete skladovat?

V jaké místnosti bude umístěn?

Mám jasno o výšce, šířce a hloubce regálu?

Kolik chci do regálu investovat?

Z jakého má být materiálu?

 

Víte, co budete skladovat?

Při výběru regálu je důležité mít jasno v tom, co se bude skladovat. Je totiž rozdíl, zda to budou těžké šanony a krabice, trofeje a vzpomínkové předměty nebo potraviny či nářadí v dílně. Podle charakteru uložených předmětů se rozhoduje o nosnosti, materiálu regálu i jeho umístění.

Udělejte si jasno v tom, kde regál bude

Umístění je druhou záležitostí, kterou je potřeba mít vyřešenou, před koupením regálu. je totiž důležité zda bude regál umístěný v interiéru například kuchyni nebo kanceláři, a nebo v dílně, garáži nebo archivu. Podle místa vybírejte především použitý materiál a celkový design.

ška, šířka a hloubka

Rozměry jsou základním kritériem, podle kterého je nutné regály a regálové systémy vybírat. Těmi rozměry jsou – výška, šířka a hloubka police. Zvláště při výběru regálu do interiéru je nutné si změřit výšku místnosti.

O čem můžete rozhodnout kdykoliv je výška jednotlivých polic. Police to u většiny kovových regálů dají přizpůsobit aktuálnímu uskladněnému zboží nebo věcem. Navíc může být každá police jinak vysoká, což umožňuje uskladnit různé druhy věcí, a to na jednom místě.

Materiál je klíčový

Dalším klíčovým kritériem jsou materiály. Regály mohou být z různých materiálů, ale nejčastěji se jedné o dřevěné, kovové, plastové regály. Novinkou jsou také drátěné regály, které jsou určené především na skladování potravin, nebo drobných předmětů.

Víte, co je konzolový regál?

Konzolové regály jsou určené pro rozměrové dlouhý materiál jako jsou tyče, dlouhé desky apod. Jedná se o speciální regál skládající se z několika nosných tyčí, na kterých jsou umístěny konzoly, které slouží jako podpěra pro uložené předměty.

Vybírejte vždy podle materiálu a ideální je kvalitní pevná ocel. Je to z důvodu toho, že bude pravděpodobně bude uskladňovat materiál o vysoké hmotnosti. Jedna konzola může mít zatížení od 50 kg, ale také o hmotnosti blížící se k hranici 2 500 kg, což už je velká zátěž.

Konzolové regály najdou své uplatnění ve všech skladech, a to především v takových, kde se uskladňují dlouhé trubky, tyče, pláty plechů a další podobné předměty. Výhodou konzolových regálů je jejich výška, která může sahat velmi vysoko.

Aby se dal materiál bez problémů, i z vysoké výšky, dal jednoduše sundávat a doplňovat, je dobré si k obsluze pořídit vysokozdvižný vozík nebo jiný zařízení, které slouží k manipulaci s objemným těžkým materiálem ve skladu.

Rate this post
Sdílejte