Květinová výzdoba, která vám vydrží

Květinová výzdoba, která vám vydrží

Sdílejte

Květinová výzdoba, která vám vydrží

Mnoho žen má rádo květinovou výzdobu. Pokoj či byt je hned živější. Avšak někdy se stane, že na květiny zapomenete a ony vám nedopatřením zahynou. A proto je úplně ideální udělat si dekoraci z květin, které suché již jsou.

Jak mohu květinu usušit?

Samozřejmě, že lze již koupit navázanou sušenou květinovou výzdobu, ale pokud jste šikovná žena, můžete si usušit a navázat květy samy doma. Květiny stačí dát na suché a tmavé místo, aby nevybledly. U některých druhů se také doporučuje, aby květiny byly pověšené hlavou dolů. Pověšení je snadné, jen na květinu přivážete provázek, který později pověsíte, tak aby květiny visely ve vzduchu. Důležité je, aby byl provázek opravdu dobře přitáhnutý, protože když kvítí vysychá, tak se snižuje jeho objem, a tak může dojít k pádu. Některé ženy urychlují proces sušení a pomáhají si mikrovlnou troubou.

Co všechno lze usušit?

Někteří si myslí, že lze usušit každou květinu, ale pravdou je, že ne každá květina je vhodná k usušení. Ovšem kytice, které dostáváte od svých manželů, přátel a podobně, ty ve většině případů usušit lze. Mezi nejoblíbenější patří samozřejmě růže, které výborně vypadají, i když jsou suché. Avšak stejně dobře také vypadají slunečnice či jiřiny a klidně můžete na louce posbírat bodláky, protože ty jsou suché výbornou dekorací. A pak jsou květiny, které jsou přímo určené k usušení, což jsou například slaměnky, ale také levandule, která váš dům nejen ozdobí, ale také ovoní.

Navázaná květina či originální obrázek?

Ze sušených květin si můžete sami navázat kytici, podle barev, které se vám hodí do domu a podle toho, co se vám líbí. Ale kromě klasické ozdoby si můžete z květin vyrobit i originální obrázek. Je to jednoduché – stačí, když si koupíte rámeček a namísto fotografie do něj nalepíte usušenou květinu anebo malou kytičku ze sušených květin. Vypadá to opravdu příjemně, zejména pokud máte domácnost v přírodním stylu.

Zajímavé kreace

Samozřejmě, že z tohoto kvítí si můžete vyrobit více zajímavých věcí, které mohou doplnit vaši domácnost. Můžete si dokonce vytvořit rámeček ze sušených květin. Velmi efektivně vypadá, když si rámeček oblepíte bodláky. Anebo si klidně můžete z kvítí udělat velikonoční věnec na dveře a podobně.

Sušené květiny mají i své mínusy

Pravdou je, že ve skutečnosti ani sušené květiny nevydrží věčně. Výhodou je, že je můžete často obměňovat, a tak budete mít stále nové doplňky. Další a o to větší nevýhodou je, že ať chcete či nechcete, tak ve vaší domácnosti se neustále víří prach. A právě tento prach zůstává i na sušených květech a špatně se z nich čistí, takže se může stát, že květy po době zašednou.

Sušené květy jsou přírodním a velice krásným doplňkem domácnosti, zkuste si jimi vyzdobit i váš dům.

Rate this post
Sdílejte