Povlečení, které ladí k ložnici i vaší duši

Povlečení, které ladí k ložnici i vaší duši

Sdílejte

Spánek je velice důležitý a rozhodně bychom nic neměli podcenit, ať už jde o kvalitní matraci, teplé peřiny či povlečení. Přesně tak, dokonce i povlečení může ovlivnit, jak dobře se nám bude spát. Tak si vyberte to správné, abyste se opravdu prospali.

Spíme jako v bavlnce

Asi nejdůležitějším aspektem, pro vybírání správného povlečení je materiál. Pravdou je, že každý má rád jiné prostředí, ovšem aby se vám opravdu dobře spalo, měli byste mít přírodní, měkký a teplý materiál, takže úplně nejlepším je opravdu bavlna na léto a flanel na zimu. Sice si někteří potrpí třeba na satén, ovšem to je materiál, který je dobrý jen pro chloubu, protože spát v něm pohodlně je téměř nemožné. Jednak neustále kloužete, a jednak je to chladný materiál, který nám jistě nenahradí teplou náruč maminky.

Pozor na barvičky

Dalším pravidlem pro kvalitní spánek jsou barvy. Ať už se jedná o barvy celé ložnice či jen povlečení, měli byste vybírat jemné a světlé odstíny. Protože například světle zelená či světla modrá, bílá, meruňková a podobné pastelové odstíny, působí harmonicky a nás to pomyslně uspává. Naopak když si do ložnice dáte ostře červenou či fialovou a podobné divoké odstíny, tak je předurčeno, že se před usnutím budete dlouho válet, protože usnout v prostředí, které je natolik divoké je nesnadný úkol. Samozřejmě, že když jste hodě unavení anebo jste si již na barvu zvyklí, tak vám to vadit nebude, ale pokud máte možnost vybrat si, tak jednoznačně klidné barvy.

Moderní lidi, chtějí moderní design

Pod slovem moderní si každý člověk představuje něco jiného. Móda se neustále mění, a tak při vybavení domu se spíše jako moderní bere nadčasové vybavení, což v nejčastějších případech je černo bílá kombinace, tak je rozhodně pěkná a nic tím nepokazíte. Ale pokud chcete vybrat správné povlečení do takto vybaveného bytu, budete to mít těžké. Budete mít nutkání sáhnout také po černo bílé kombinaci různých vzorů, aby všechno dokonale ladilo, ale to působí chladně. Sice bude váš spánek lepší, než kdybyste spali v divokých barvách, ale o něco méně příjemné, než v barvách pastelových.

Sladké sny pro princezny

Romantické duše sahají po povlečení, které je krásné, harmonické. Nejčastěji se jedná o jednoduché vzory, jako jsou jemné květiny anebo jen krajky po okrajích. A právě tohle povlečení je nejlepší, protože v tomhle bude váš spánek nejefektivnější a vy si řádně odpočinete. A váš bonus budou sladké sny, protože v takovém romantickém povlečení to ani jinak nejde. Vůbec nevadí, když se ve vás neschovává romantická duše, i tak si můžete koupit takové pěkné a jemné povlečení, protože za tento odpočinek to opravu stojí.

 

Někteří lidé nevěří tomu, že pouhé povlečení, může ovlivnit jejich spánek, ale opravdu je to tak. Zkuste to vaše vyměnit a uvidíte, jak se projeví změny.

Rate this post
Sdílejte