Jak vybrat správnou podlahu?

Jak vybrat správnou podlahu?

Sdílejte

Podlahové krytiny jsou oproti kobercům praktickou záležitostí. Její výběr ale není nic snadného, na trhu se vyskytuje nepřeberné množství možností. Pojďme je stručně projít a přiblížit si jejich výhody a nevýhody.

Laminát: odolnost a rozmanitost

Laminátové podlahy jsou dnes jedny z nejoblíbenějších. To má své důvody: pokládka laminátové podlahy není nijak náročná záležitost, povrch podlahy je odolný vůči vodě i vnějším vlivům. Variabilita barev a vzorů, které si můžete vybrat, je navíc ohromná: imitace dřeva, kamene, jednobarevné a moderní podlahy. Vybere si zkrátka každý.

Dřevo má duši

Přes všechny výhody laminátových podlah někdy slýcháváme, že „je to jenom plast“. Dřevo je prostě dřevo a má svoje kouzlo – je přírodní, přirozeně teplé a pocitově měkké. Rozhodnete-li se navíc pro masivní podlahu, budete se z ní moct těšit skutečně dlouhou dobu. Dřevo je totiž velmi odolné (pouze je potřeba brát v potaz fakt, že je citlivé na prostorovou vlhkost). Ruku v ruce s dřevěnou podlahou jde nutnost o ni řádně pečovat, ale také dobrá tepelná i zvuková izolace.

Vinyl vydrží skoro všechno

Pokud vás láká teplo dřeva, ale preferujete umělé materiály, pak je tady ještě vinyl, který má v tomto ohledu podobné parametry. Těší se vzrůstající oblibě pro svou až překvapivě vysokou odolnost – je vhodným materiálem do koupelen, kuchyní i prostor s vysokou zátěží, jako jsou kanceláře nebo obchody. Údržba a čištění vinylových podlah je navíc velmi jednoduchá, a tím se vinyl stává skutečně zajímavým kandidátem.

Ať už si zvolíte do podmínek své domácnosti nebo komerčního prostoru jakoukoliv podlahovou krytinu, je potřeba dbát na její kvalitu – žádná krytina nevydrží proklamované podmínky, je-li ošizena a místo kvalitního materiálu je použita levnější kopie. Nakupujte proto jen od dodavatelů, na které se můžete spolehnout. Dobrou volbou je třeba léty prověřená společnost Parkety WÖLFEL.

Rate this post
Sdílejte