Jak zařídit domácí kancelář

Jak zařídit domácí kancelář

Sdílejte

V poslední době je velmi rozšířená práce z domova. Má mnoho výhod, hlavně tu, že jste pánem svého času a nikdo nad vámi nestojí a neříká vám, co máte dělat. Práce doma má však jednu velkou nevýhodu, není pro každého. Ten kdo si neumí dobře organizovat svůj čas, dlouho nevydrží psychickou zátěž práce z domova.

Práce z domova má další výhodu. Nemusíte platit za pronájem drahé kanceláře a můžete pracovat v klidu ve svém bytě. Využijte proto prostor, který vám váš domov nabízí, a realizujte se v něm.

Musíte mít dostatek místa při práci

Když si zařizujete kancelář ve vlastním bytě, musíte dbát na několik faktorů. Například by měl být stůl postavený blízko zdroje denního světla. Pokud pracujete i v noci, měla by být pracovní plocha osvícena kvalitním světlem.

Důležitá je také velikost pracovní plochy. Měla by být dostatečně veliká, abyste na ni umístili počítač nebo notebook a také by měla mít prostor pro vyplňování dokumentů nebo psaní poznámek. Proto je vhodný pracovní stůl tvaru L nebo U, který má dostatek prostoru. Většina stolů je doplněna i o šuplíky, které se hodí pro uskladnění potřebných spisů nebo kancelářských potřeb. Pokud má i tak málo šuplíků hodí se různé úložné systémy na kolečkách, které se dají umístit pod stůl a vy tak budete mít všechno po ruce.

Cítit se pohodlně

Při práci se musíte cítit pohodlně a to vám zaručí především pohodlná a kvalitní kancelářská židle. Na trhu je široká škála druhů kancelářských židlí. Měla by být nastavitelná, a sedět vaší velikosti. Židle by také měla být dobrou oporou pro záda, abyste se při práci nehrbili. Bolavá záda vás budou při práci jenom obtěžovat.

Nezapomeňte také čas od času z vaší kanceláře vypadnout a jít se projít na čerstvý vzduch a trochu si zasportovat. Načerpáte tak novou sílu a energii i spoustu nápadů.

Výzdoba je základ

Vaše pracovaní místo je jenom vaše. Měly byste se při práci cítit pohodlně a příjemně. Proto si svůj pracovní koutek vyzdobte fotografiemi, obrazy, nástěnkou na potřebné informace a důležité schůzky, o knihy, květiny a další dekorace, které jsou vám milé a budete se tak cítit při práci příjemně. Práce vám tak půjde od ruky, když se budete cítit fajn.

Jak vymalovat v pracovně?

Výmalba je velmi důležitá, ale je jenom pár barev, které vás při práci povzbudí.

  • Modrá barva – podporuje soustředění
  • Zelená barva – uklidňuje a uvolňuje unavené oči
  • Hnědá barva – dodává pocit jistoty
  • Bílá barva – podporuje fantazii

 

Ať už zvolíte jakoukoliv barvu nebo kombinaci barev, udělejte to tak, jak se to líbí právě vám.

Autorka: Sellus Rio

Rate this post
Sdílejte