Kancelářské držáky na monitory

Kancelářské držáky na monitory

Sdílejte

Kancelářské držáky na monitory

Dominujícím prvkem na pracovním stole byly v minulosti především papíry, kancelářské potřeby a šanony. Moderní technologie se zasloužily za digitalizaci obsahu a všudypřítomné papíry vystřídaly desktopové počítače. Nicméně některé LCD monitory nemají nastavitelnou výšku a úhel, tudíž jejich ergonomická poloha je nevyhovující. Řešením problému jsou kancelářské držáky na monitory, které umožňují nastavit výšku, ba dokonce i úhel displeje. V následujících řádcích vám představíme tři modely, které jsme otestovali v praxi. A současně vám představíme společnost, která se orientuje na prodej tohoto sortimentu zboží.

K uchycení LCD monitoru na speciálně vyvinutý držák slouží osm závitů, které jsou v souladu s VESA normou. Závity se nachází na odvrácené straně displeje, přičemž z obyčejného monitoru můžete vykouzlit monitor s rozmanitými možnostmi nastavení.

VESA norma

S problematikou uchycení monitoru na držák souvisí VESA norma. Ve své podstatě se jedná o rozteč děr na zadní straně monitoru, respektive televizoru. Pakliže v příbalovém letáku u vašeho monitoru je napsané, že je VESA kompatibilní, znamená to, že rozteč děr pro uchycení koresponduje s dohodnutým standardem.

Setkáte se s označením, například že je VESA 75×75 mm až 200×200 mm. V praxi to znamená, že držák se dá použít na přístroje s roztečemi 75×75 mm, 100×100 mm, 200×100 mm či 200×200 mm.

Držák na monitor EDBAK GD12

Prvním testovaným držákem na monitor byl EDBAK GD12, který umožňuje nastavení výšky, natočení do stran a sklopení do určitých stupňů. Výrobce nabízí držák monitoru do kanceláře ve třech barevných variacích – černá, stříbrná a bílá. Ačkoliv je primárně určen pro počítačové monitory, dá se použít také pro menší televizory. Instalace je naprosto jednoduchý a poměrně rychlá, přičemž stačil pouze návod, nikoliv žádné speciální a odborné znalosti.

Velice důležité jsou technické parametry, podle nichž usoudíte, zda bude držák na monitor pasovat. Nosnost držáku je maximálně deset kilogramů a hodí se pro monitory s úhlopříčkou od 14“ do 26“. Samozřejmostí je VESA kompatibilita, přičemž držák je vhodný pro standardy od 75×75 mm do 100×100 mm. Nespornou výhodou je funkce PIVOT, která povoluje rotaci obrazovky ve vertikální a horizontální poloze. Tento držák se uchycuje na desku pracovního stolu.

A na závěr cena. Prodejce Drzakyastolky.cz, který nám poskytl držáky k testování, uvádí cenu 1 779 Kč. Poměr kvalita / cena je velice dobrý.

Držák na monitor EDBAK SV04

Druhým testovaným držákem byl model EDBAK SV04, u kterého si můžete nastavit výšku a vzdálenost. Nechybí ani možnost otočení či sklopení monitoru. Profesionální stolní držák do kanceláře podporuje také funkci PIVOT. Jak jsme již u prvního představeného držáku podotkli, jedná se o možnost vertikálního a horizontálního natočení displeje. Instalace je opět snadná a zvládne ji skutečně každý.drzak-monitoru-stolni-nb-f100

Nyní přistoupíme k technickým údajům. Tento držák disponuje vyšší nosností, a to konkrétně 15 kilogramů, přičemž hodí se pro monitory s úhlopříčkou od 14“ do 26“. VESA standard je stejného rozhraní jako předchozí model, tedy od 75×75 mm do 100×100 mm. Velkou výhodou je propracovaný systém pro vedení kabeláže.

Držák na monitor je k dostání ve dvou barvách, a to konkrétně ve stříbrné a černé. Můžete si zvolit, zda chcete připevnění ke kancelářskému stolu zboku, zezadu či přímo na stole. Cena 2 289 Kč je sice vyšší, nicméně držák vám umožňuje velice bohaté nastavení.

Držák na dva monitory EDBAK SV05

Pakliže v kanceláři pracujete se dvěma monitory, nemusíte kupovat dva držáky na monitory zvlášť. Existuje přímo držák sestavený pro dva monitory. Jedná se o EDBAK SV05, jehož maximální zatížení představuje 20 kilogramů. Můžete mít monitory s úhlopříčkou od 17“ do 27“, přičemž VESA standard je ve stejném rozsahu jako předchozí dva představené držáky.

Nezávisle si nastavíte každou obrazovku zvlášť. Samozřejmostí je možnost náklonu a otočení do stran. Můžete si nastavit různou vzdálenost mezi jednotlivými monitory, neboť osa držáku je posunovatelná. Opět si přizpůsobíte vlastním potřebám výšku displejů. Vybrat si můžete ze tří variant uchycení a ze dvou barevných provedení (černá a stříbrná). Cena držáku je 2 290 Kč, což je optimální k výše uvedeným parametrům.

Kde koupit držáky na monitory?

Jestliže sháníte vhodného prodejce držáků, dovolujeme si vám představit internetový obchod Drzakyastolky.cz, který se pyšní širokou nabídkou prověřeného sortimentu vysoké kvality. Společnost, která tento internetový obchod provozuje, se specializuje na maloobchodní a velkoobchodní prodej. Pokud si nebudete vědět rady s výběrem, můžete se obrátit na odborné poradenství.

Rate this post
Sdílejte