Bydlení jako z pohádky

Bydlení jako z pohádky

Sdílejte

Bydlení jako z pohádky

Každý chce mít krásnou a příjemnou domácnost. Avšak každému se líbí jiný styl. Někdo má rád romantickou Francii, někdo dává přednost ryze přírodním materiálům, jiný chtějí spíše modernu a ti co touží mít bydlení jako z indické pohádky tisíce a jedné noci, se mohou nechat inspirovat.

Orient bez barev není orient

Když si pustíte pohádku Tisíc a jedna noc, tak si rozhodně musíte všimnout, jak je všechno barevné a veselé. A pokud i vy chcete mít bydlení jako z pohádky, tak byste měli sáhnout po veselých a živých barvách. Pro orient je ideální sytě červená s kombinací se zlatou anebo žlutá, oranžová a tyrkysová. Vždy je živější, když dáte dohromady více odstínu či barev. A samozřejmě se nemusíte bát ani různých vzorů.

Létající koberec musí být v pohádkovém bydlení

Je jasné, že do pohádkového bydlení z orientu patří také perský koberec. Pravdou je, že pravý perský koberec je velice drahý, takže jen málokdo si může dovolit originál. Někteří si nějakou obdobu dovezou ze své dovolené a dokonce jsou rodiny, kde mají staré perské koberce schovány někde na půdě, protože kdysi měli podobné koberce v téměř každé rodině. Kromě koberců jsou důležité také jiné látky, které můžete v pokoji různě kombinovat, zejména pokud jde o těžké a lesklé látky, které do orientu bezpochyby patří.

Netradiční nábytek

Ve správném pokoji z orientu by neměl chybět ani osmihranný stolek, který se u nás poměrně špatně shání. Avšak pokud máte doma šikovného muže, může se pokusit vám podobný stolek vyrobit, abyste měli opravdu bydlení jako z pohádky. Pravdou je, že orientální nábytek je ve většině případů velmi zdobený různými ornamenty, které většinou mají i nějaký význam. Pokud nenajdete ke koupi přímo zdobený osmihranný stolek, tak si můžete svůj stoleček pěkně nabarvit. Výhodou je, že budete mít opravdový originál a na své domácnosti budete mít kousek sebe.

Nešetříme polštářky

Určitě jste si všimli, že v orientu je velice obvyklé mít všude spoustu polštářků. Dokonce mají nízký stůl, u kterého sedí na polštářích, takže polštářů byste si měli koupit opravdu hodně. Samozřejmě, že je nejlépe uděláte, když polštáře schováte do barevných a vzorovaných povlaků, které budou malými detaily celé místnosti.

Džin z lampy

Dalším typickým prvkem pohádkového bydlení z orientu je lampa, z které na vás vykoukne džin. Pravdou je, že tuto lampu si jistě domu nepořídíte, ale i osvětlení je velice důležité. Nejlépe uděláte, když sáhnete po kovových lampách, které mají různé vzory, a tak při rozsvícení vrhají kolem pěkné stíny, což vytvoří tu správnou atmosféru. Klidně můžete také zvolit vonné lampy, které atmosféru jen podpoří.

Orient je od nás sice daleko, ale i mezi námi se najdou lidé, kterým se tato kultura líbí. A tak si mohou díky pár aspektům udělat doma krásné pohádkové bydlení, jako z orientu.

Rate this post
Sdílejte