Vybíráme novou pračku, aneb Na co máme koukat

Vybíráme novou pračku, aneb Na co máme koukat

Sdílejte

Vybíráme novou pračku, aneb Na co máme koukat

Každá žena chce mít doma pomocníka, který by jí pomohl udržovat pořádek. Ke klasickým spotřebičům patří vysavač, myčka, ale hlavně pračka. Snad každá žena si nedokáže svou domácnost představit bez praček, a proto bychom jejich výběru měli obětovat trochu času.

Opravdový pomocník pomáhá nejen ženě, ale celé domácnosti

Jedním z aspektů, které mnozí studují při výběru pračky je její odběr energie, protože prát se musí, tak aby tato povinnost byla co nejlevnější. Dnes už si to jednoduše zjistíte buďto podle parametrů či dotazováním prodejce, ale obecně platí, že energeticky úsporné spotřebiče mají speciální označení, kterým je A či A+. Čím více plus bude mít písmeno a za sebou, tím má pračka menší odběr.

Vzhled není jen o módě

Zatímco muži sledují spotřebu energie, ženy se spíše dívají na design pračky, protože chtějí nejen moderní kousky, ale také praktického pomocníka. A proto je důležité, abyste při výběru pračky také mysleli na to, jaký prostor máte doma vyhrazen pro tento spotřebič. Pračky mají dvě základní varianty. Jedná se o pračku, která má otevírání zepředu anebo druhou variantou, kdy má pračka otvor shora. Hlavní rozdíl spočívá v rozměrech, protože právě pračky s otvorem nahoře zabírají méně místa, a tak jsou často používány do menších místností. Avšak u těchto praček je nevýhodou, že zpravidla mívají menší buben, takže se vám do ní vejde menší množství prádla.

Záleží na tom, co vše pračka umí

Další poměrně důležitou věcí je také to, jaké funkce pračka má. Dnes je mnoho druhů praček, které mají velice odlišné funkce. Pravdou je, že některé funkce jsou nadbytečné, ale jsou i takové, které mohou pračku opravdu zhodnotit. Pokud si budete kupovat novou pračku, tak byste při jejím výběru měli soustředit na funkci, kdy se vaše prádla vypere při nízkých teplotách a přitom bude výsledek stále efektivní. Je to nejen praktické, protože tyto úsporné programy také šetři energii, ale je to také výborná volba z ekologického hlediska.

Aby pračka vydržela

Přáním každého člověka je, aby jim pračka vydržela co nejdéle, protože je to poměrně vysoká investice. Samozřejmě, že je lepší dívat se po známých a velkých značkách, protože ty kvalitu zaručují. Avšak své dělá také vaše péče o spotřebič. Když se o pračku budete příkladně starat, budete ji čistit, zejména vodní kámen a dáte jí kvalitní prostředky a podobně, tak vám vydrží déle.

Nákup osobně či přes internet

Mnozí z vás dnes nakupují pře internet, což je pochopitelné, protože je to pohodlné a mnohdy i výhodné. Avšak u takových věcí, jako jsou spotřebiče, to není zrovna ta nejlepší volba. Když si například pračku zakoupíte v klasickém elektru, tak budete mít jistotu, že dostanete výrobek, který jste si sami vybrali a co je větší výhodou tak to, že budete mít jednodušší postup v případě reklamace.

Pračka je pomocník k nezaplacení, avšak každá je jiná, a tak dávejte pozor na to, jestli si domů odvezete tu nejlepší.

Rate this post
Sdílejte