Vytvořte si doma krásnou podzimní výzdobu z toho, co máte na zahradě

Vytvořte si doma krásnou podzimní výzdobu z toho, co máte na zahradě

Sdílejte

Každá žena si přeje, aby byla její domácnost hezká a vyzdobená. Většinou také chceme, aby byla dekorace originální, levná, aby vyhovovala našemu vkusu i celkově dotvořila ráz interiéru či exteriéru v duchu, v jakém je tvořen.

Jestliže máte to štěstí a máte zahradu s keři, trávou, květy, které po odkvetení vytvoří hezké okvětí, mochyně a další „drobnůstky“, můžete si podzimní výzdobu vytvořit během pár hodin a to pro celý dům i exteriér.

Co budete potřebovat

K tomu, aby se to u vás doma hezky „podzimního“, postačí, abyste z proutků z keřů nebo ovocných stromů ostříhala větvičky a smotala je ve věnec. Pokud chcete dekoraci na stůl nebo komody atd., budete potřebovat kůru ze stromů ve větších „plástech“, příp. dokoupit mističky nebo položky, na které budete všechny přírodniny ukládat.

Důležitými pomůckami jsou tavná pistole, tužka, nůžky, nůž, vázací drát.

Pak už nezbývá než nasbírat vše, co na zahradě najdete, ať už jde o mech, šišky, vysokou trávu, uschlé plody ostružin, malin, oříšky, také lampionky v oranžové, červené, žluté či zelené barvě z mochyně, krásné jsou i tmavé kuličky z živého plotu, větvičky, šišky atd.

Nebojte se a pusťte se do toho

Také se vám stává, že se nemůžete odhodlat a několikrát přemýšlíte, počítáte, měříte, navrhujete… jak co uložit, aby celá dekorace působila co nejlépe. Avšak vězte, že cokoli vyrábíme ručně, i když se nám třeba výsledek nelíbí na 100%, pro ostatní je úplně krásný. Takže se nebojte a skutečně tvořte.

Jak vše ukládat?

Jestliže děláte věnec, nejdříve pruty smotejte, můžete je i proplést, nebo jen tak vedle sebe obvázat vázacím provázkem. Tavnou pistolí upevňujte nejdříve větší věci, nebo zaplétejte do věnce či jedno do druhého to, co má stopky. Poté, co vše zaschne můžete ještě dekoraci dozdobit třpytivým sprejem, mašlemi v podzimních barvách nebo vyřezávanými dřevěnými doplňky. Ať už vyrobíte svícen, věnec, závěsný předmět na stěnu či cokoli jiného, náklady budou téměř nulové a váš dům vyzdoben tak, jak jej nemá nikdo jiný.

Rate this post
Sdílejte