Užitečné vychytávky pro vaše pohodlnější stěhování 2. část

Užitečné vychytávky pro vaše pohodlnější stěhování 2. část

Sdílejte

Označujte krabice

Co vám vaše stěhování a nastěhování se do nového domu či bytu, spolehlivě ulehčí? Popisujte si krabice. Opravdu poctivě popisujte, co v krabicích máte. Žádné pouze KUCHYNĚ, ale přímo KUCHYŇ – NÁDOBÍ a podobně. Při vybalování, se pak vyhnete chaosu. Dovedete si snad představit jaké je, když něco potřebujete rychle najít, třeba příbory a musíte přehrabat naprosto všechno, co jste zabalili. Pokud budete krabice přehledně popisovat, neuvěřitelně si tím celou situaci ulehčíte a přesně tomuhle chaosu se vyhnete.

Krabice zbytečně nepřetěžujte

Při balení krabic, myslete na to, že s nimi budete muset také manipulovat. Když ne vy, tak někdo vám je přestěhovat bude muset. Proto je zbytečně nepřetěžujte. Příliš těžké krabice vám manipulaci s nimi nikterak neulehčí a navíc se vám může stát, že se protrhnout. Tedy s těžkými věcmi, krabice raději poloprázdné, jak přeplněné.

Do krabic balte po místnostech

Balte věci, tak jak je máte v místnostech. Co máte v ložnici, ať jsou to různé fotografie, budík, svíčky, prostě maličkosti, zabalte do krabice s nápisem LOŽNICE. Drobnosti můžete uložit mezi věci, ať se vám nerozbijí. Uvidíte sami, jak takovouhle zdající se maličkost, později oceníte. Lépe se vám bude pamatovat, kde jste co měli ve svém starém domově či bytě, jak co jste kam zabalili. Všechno krásně najdete.

Začněte balit nejprve věci, které zas až tak často nepoužíváte

Jak už jsem na začátku zmínila, začínáme balit s předstihem. Proto začněte balit nejprve věci, které nepoužíváte. Tedy začněte nejdříve „likvidovat“ např. sklepy, sezónní věci a oblečení a tak dále.

Skládejte si zabalené a popsané krabice v novém domě či bytě, do jedné místnosti

Jako vojáky. Nejlépe, když použijete banánové krabice, nebo si krabice zakoupíte. Není to nic až tak nákladného a tato investice se vám zcela jistě vyplatí. Krabice jsou pak stejných rozměrů, velikosti, což je obrovská výhoda, oproti krabicím způsobu, co kde najdu, tak použiji. Krásně totiž potom, můžete tyto krabice skládat na sebe, nápisy směrem do prostoru a přesně tak uvidíte kam sáhnout, až budete něco hledat. Než všechno v nové domácnosti vybalíte, i pokud budete fungovat na 1000%, bude vám to chvíli trvat. Připravte se tedy na to, že bude žít tzv. „v krabicích“. Proto tuhle věc opravdu nepodceňte, nebo vás čeká opravdový chaos.

Pokud jste milovníkem květin, které také musí s vámi do nového, potom je nějaký čas před stěhováním se, nezalévejte. Květináče s mokrou zeminou, mohou nadělat neskutečný nepořádek při převážení autem, což je úplně zbytečná komplikace. Na uklízení toho budete mít ažaž a květiny můžete zalít v novém.

Nevybavujte novou domácnost předem

Opět tohle děláme s oblibou my ženy. Pokud se na nové bydlení těšíme, máme tendenci v případě, že se nám někde něco líbí, již předem nakupovat. Krásné závěsy za super cenu, to tady přece nemůžu nechat, nové příbory, nejrůznější obrázky, svíčky, to je všechno tak krásné, to chci v novém domě mít a co, když už pak nebudou. Ano, ano, to jsou naše myšlenkové pochody. Nedělejme to! Věci nám z obchodů neutečou! Když přece jenom, budou jiné. Vzpomeňte si, kolik vás už teď čeká balení a nepřidělávejte si práce ještě víc.

A nakonec. Mysleme na to, že kde něco končí, začíná něco nové. I přestěhováním se do nového prostředí, se nám otevírají jisté nové obzory a možnosti. Důležitá je chuť, energie a váš přístup, jak celou tuhle novou situaci ve svém životě pojmete. A ještě úplná maličkost. Doklady, telefony, nabíječky na telefon a další maličkosti, bez kterých se neobejdete, si zabalte do příručního zavazadla. Přesně jako do letadla, ať máte vše po ruce.

Hodně štěstí a šťastných chvil ve vašem novém domově.

autorem článku je Michelle Kraus

Rate this post
Sdílejte