Zahradní dekorace

Zahradní dekorace

Sdílejte

Také byste chtěli oživit vaši zahradu nějakou pěknou dekorací? Nebo vás jen tak svrbí vaše kutilské ručičky a rádi byste si vyrobili nějakou tu ozdobu zahrady? Ať, už je to tak či onak zahradní dekorace vždy přináší uspokojení a pocit estetična. Dosáhnete tak obzvláštnění zahrady k radosti, dětí návštěv a majitelů.

Zkrášlete si svojí zahradu a dodejte jí trochu života. Nemusíte sahat hluboko to peněženky ani v obchodě s potřebami pro dům a zahradu. Stačí se, porozhlédnou i doma. Určitě víte o místě, kde se skrývá mnoho pokladů. Tyto poklady se mohou stát zahradní dekorací.

Není veteš jako veteš

Stačí si projít půdu či garáž a hned se objeví staré nepotřebné kolo, tříkolka na květiny, staré kolečko, pneumatiky z aut. Ze všeho si za pár korun vytvoříte nádherné dekorace. Stačí zapojit fantazii. Vytvoříte si úžasné Vintage prvky s nádechem patiny. Vaše zahrada bude opravdu nádherná.

Staré kolo či tříkolku stačí ozdobit květináči. Umístit je na vyhlédnuté místo. Jakmile květiny rozkvetou, vznikne přenádherná zahradní dekorace. Přebytečný květináč může zužitkovat na čistící držák na zahradní nářadí. Do květináče nasypte spojovací písek, minerální olej a jedlou sodu.

Nářadí zapíchnete do květináče a samo se bude čistit. Není na škodu mít na zahradě i takto užitečné věci, jež zároveň vypadají i dekorativně.

Zahradní dekorace v podobě ptačího bazénku pro květiny

Našli jste starý zahradní bazének pro ptáky? Pak vám nic nestojí v cestě k jeho přeměně na dekorativní květináč. Bazének očistěte, vysypte substrátem a vysázejte například sukulenty. Další ozdoba zahrady spatří světlo světa.

Obdobně můžete vyrobit i dekorativní ubytování pro ptáky. Postačí k tomu barva a stará schránka na dopisy. Schránku natřete barvou a umístíte mezi větve keřů. Než se nadějete, nastěhuje se k vám ptačí rodinka. Sousedé budou jen závidět.

Co se týče zahradních dekorací, nemusí být vždy jen umělé a kýčovité. Ano zahradní trpaslíci, srnky a jiné obdobné dekorace mají své kouzlo. Dají se pořídit ve všech hobby

marketech, ale jsou cenově dražší. Proč pro zvelební nevyužit nepotřebné věci a udělat si dvojitou radost.

Rate this post
Sdílejte