Vybíráme zahradní lehátko

Vybíráme zahradní lehátko

Sdílejte

Letnímu odpočinku na zahradě se nic nevyrovná. Zejména pokud máte možnost si zalenošit na pohodlném zahradním lehátku. A jak takové zahradní lehátko správně vybrat? S našimi radami to bude hračka. Pak už stačí pouze vypnout mobil a mít po ruce svůj oblíbený nápoj a dobrou knihu.

11

Jak vybrat zahradní lehátko

Základní rada zní: zahradní lehátko by mělo být ergonomicky tvarované tak, aby podporovalo přirozené zakřivení páteře a aby se Vám v něm leželo pohodlně. Zde nezbývá, než lehátko před nákupem osobně vyzkoušet. Dále velmi záleží na tom, z jakého materiálu je lehátko vyrobeno. Každému z nás vyhovuje něco jiného, někdo dává přednost masivu, jiný zase nedá dopustit na kov. Materiál svého zahradního lehátka však nevybírejte pouze na základě svých estetických preferencí, nýbrž také podle toho, kolik času jste ochotni věnovat na jeho údržbu. A pochopitelně velkou roli hraje také stav Vašich finančních prostředků.

Výhody a nevýhody různých druhů lehátek

Zahradní lehátka ze dřeva volí nejčastěji milovníci nadčasového designu a přírodních materiálů. Dřevěné zahradní lehátko se hodí do jakéhokoliv exteriéru, záleží vždy jen na druhu zvoleného dřeva nebo jeho nátěru. Nejčastěji se dnes můžeme setkat se zahradními lehátky z teakového, smrkového, borovicového či akátového dřeva. Výhodou dřevěných lehátek je relativně nízká pořizovací cena, avšak je třeba počítat s nutností pravidelné péče o dřevo, aby zůstalo dlouho krásné a odolné vůči povětrnostním vlivům a mohlo tak stoprocentně plnit svoji funkci.

Zahradní lehátka z kovu jsou vhodná pro milovníky strohého moderního nebo naopak romantického exteriéru. Zde záleží na tom, zda je jejich vzhled přísně minimalistický nebo naopak ozdobený nejrůznějšími ornamenty. Nejčastěji jsou vyráběna z hliníku a oceli v kombinaci s textilním či jiným výpletem. Kovová zahradní lehátka mohou být také skládací, polohovací nebo dokonce houpací. Jsou obvykle velice lehká a skladná a jejich údržba nenáročná.

Třetím nejoblíbenějším materiálem pro výrobu zahradních lehátek je ratan, zejména ratan umělý. Ten se hodí nejen na zahradu, ale může ozdobit i Váš interiér. Umělý ratan je velice nenáročný na údržbu, stačí ho jen občas otřít vlhkým hadříkem, a přesto vydrží dlouho krásný. Umělý ratan je rovněž velice odolný a trvanlivý materiál, a je možné ho obarvit mnoha odstíny barev a snadno tak sladit vzhled Vašeho zahradního lehátka s jeho okolím.

 

1

Zahradní lehátka nakupte výhodně

Zahradní lehátka Vám v každém případě doporučujeme nakupovat u renomovaných prodejců, kteří Vám budou schopni s jejich výběrem poradit, a nebude u nich problém s případnou reklamací. Jestliže využijete nejrůznějších slevových akcí a výhodných nabídek na zahradní lehátka, můžete tak na svoji zahradu získat krásný kousek za velice rozumnou cenu, který Vám bude dělat radost po mnoho sezón. Které zahradní lehátko si vyberete Vy?

Rate this post
Sdílejte