Zatočte se sněhem!

Zatočte se sněhem!

Sdílejte

I letos si určitě zima dopřeje svou oblíbenou zábavu – neočekávaně překvapit sněhovou nadílkou. I když děti z něj mají upřímnou radost – nás dospělé, kteří potřebují odvést děti do školy a včas se dostat do práce, však dokáže dost potrápit. Zvláště, pokud je ho moc.

Pokud potřebujete odstranit větší množství sněhu, neobejdete se bez šikovného pomocníka. Hrabla většinou představují moc námahy a zdlouhavou práci. Jak si tedy efektivně poradit?

Sněhová fréza

Jestliže toužíte po spolehlivém stroji, který si poradí i s namrzlým sněhem a neodmítne spolupracovat ve chvíli, kdy teplota klesne hluboko pod bod mrazu, investujte do sněhové frézy. Můžete ji pořídit v elektrické či benzínové variantě.

Fréza musí odpovídat velikosti pozemku, ze kterého chcete sníh odklidit. Pokud máte velkou zahradu či nemovitost na horách, sáhněte po dvojstupňové fréze. Dvoustupňový převod vám umožní uklidit i náročný terén, včetně těžkého a udusaného sněhu.

V případě, že žijete ve městech a potřebujete vyčistit chodníky, příjezdy do garáže, dvorek nebo menší plochu, kterou zabírá zahrada, postačí vám jednostupňová fréza.

Přístroj by měl být především kvalitní, používá se totiž v extrémních podmínkách a při nízkých teplotách. Výkon potom oceníte především díky rychlosti, s kterou se dokáže vypořádat i při kalamitách. Fréza by se měla lehce ovládat, všechny ovládací prvky musí být v dosahu toho, kdo s ní manipuluje.

Traktor

Dalším způsobem, jak se vypořádat se sněhem, je zahradní traktor. Zatímco v průběhu roku vám dokáže posekat trávu, převézt různé materiály potřebné k péči o zahradu, v zimě se promění v praktického a zdatného pomocníka v případech, kdy potřebujeterychle odklidit velké plochy. Díky tomu, že u práce sedíte, je úkon pohodlnější. V závislosti na tom, jakou výkonost má motor, můžete k traktoru připojit radlici. Ta se liší svými rozměry i funkcemi. Existují varianty s gumovým břitem, který nepoškozuje povrch, anebo radlice s ocelovým břitem, který je účinný na zmrzlý či udusaný sníh a námrazu. Radlici lze umístit před nebo za traktor.

Zahradní technika si hravě poradí i v případě, že sníh je již odklizený, ale hrozí namrznutí plochy. Pokud vlastníte např. parkoviště, areál nebo ubytovací zařízení, není nic jednoduššího, než pomocí rozmetadla posypat kluzká místa.

Rate this post
Sdílejte