Předokenní rolety – v horkých dnech proti přehřátí interiéru, v topné sezóně...

Předokenní rolety – v horkých dnech proti přehřátí interiéru, v topné sezóně proti zbytečnému úniku tepla

Sdílejte

predokenni-rolety-realizace-benesov

Vlivem nadměrného slunečního záření může docházet k přehřívání interiéru. Abychom si v místnostech udrželi příjemné klima nejen v létě, je třeba investovat do kvalitních stínících prvků. Jedním z moderních způsobů, jak ochránit interiér před teplem, jsou venkovní rolety.

Předokenní rolety disponují mnoha výhodami. Jejich prioritou jsou perfektní tepelně izolační vlastnosti. Jednak zamezují vniknutí přehřátého vzduchu do místnosti a také zabraňují úniku tepla z interiéru ven. S použitím rolet tak můžete hlavně v zimním období ušetřit nemalé náklady za vytápění. Zatažené venkovní rolety zvládají extrémní povětrnostní podmínky a lze s nimi snadno docílit až 100% zastínění. V neposlední řadě chrání před nechtěnými pohledy zvenčí, slouží jako zvukový izolant a rovněž jako účinná ochrana proti zlodějům.

Druhy předokenních rolet

Obchodníci na trhu nabízejí několik různých druhů předokenních rolet, z nichž každý vyžaduje jinou stavební připravenost. V každém případě se rolety vyrábějí na míru v nepřeberném množství barev dle přání zákazníka. Tento stínící prvek je možné ovládat manuálně pomocí šňůrky, klikou nebo elektropohonem.

predokenni-rolety-realizace-breclav (2)

Předokenní rolety pod omítku
Podomítkové venkovní rolety se zasouvají do roletového boxu, který je součástí fasády. Box je skrytý pod omítkou, takže nijak nenarušuje estetický vzhled domu. Tento typ rolet je vhodný pro novostavby, pokud zamýšlíte výměnu oken nebo rekonstrukci celé fasády.

Předokenní rolety do překladu
Další druh rolet, jejichž box je očím skryt. Nadokenní rolety se montují pod fasádu do předem připravených otvorů v překladech, takže ve vytaženém stavu nejsou vůbec vidět. Dají se instalovat u nových rodinných domů, kde již byla namontována okna. Montáž předokenních rolet do překladu u stávajících objektů bohužel vyžaduje stavební zásahy. Přesný rozměr rolety je určen velikostí a tvarem překladu konkrétního výrobce (např. Porotherm, Heluz, Ytong a další).

predokenni-rolety-do-prekladu-praha
Předokenní rolety s viditelným boxem
Skvělé řešení pro všechny typy oken nových či dokončených domů. Venkovní rolety s viditelným boxem se uchycují do rámu okna, případně na fasádu. Montáž nevyžaduje zásah do stavebních otvorů. Roletový box je viditelný a stává se součástí vzhledu stavby.

predokenni-rolety-s-viditelnym-boxem-realizace-kladno

Návrh a kalkulace zdarma

Zaujaly vás předokenní rolety? Vyzkoušejte bezplatný konfigurátor a navrhněte si vlastní barevnou kombinaci. V jednoduchém online návrháři stačí vybrat typ, barvu a příslušenství venkovních rolet. Jestliže se vám výsledek zalíbí, můžete si nechat vypracovat nezávaznou cenovou kalkulaci na předokenní rolety zdarma.

Rate this post
Sdílejte