Zařizujete holčičí pokoj?

Zařizujete holčičí pokoj?

Sdílejte

Dívčí pokoj, by měl být nejen praktický, ale také roztomilý. Jak si zařídit dívčí pokoj. Každá dívka je jiná a každá má ráda něco jiného. Velmi také záleží na tom, kolik je dívce let a jak dlouho bude pokoj využívat. Jak tedy zařídit dívčí pokoj, podle věku?

Pokud jde o malou dívenku, která ještě nechodí do školy, tak by měl být pokoj určitě plný hraček, protože každá takto malá dívka, si v první řadě touží hrát. Můžete udělat pokoj jako pro princeznu s nebesy, baldachýny, závěsy a podobně. Pokoj by měl mít dostatek úložného systému na to, aby bylo kam hračky ukládat.

V pokojíčku by měla být samozřejmě postel a také šatní skříň, kde bude mít dívenka uložené svoje oblečení. Podlaha by měla být pokryta kobercem, protože dívenka v tomto věku si bude hrát především na zemi a tak by měla mít pod sebou teplo.

Pokud jde o dívku školních let, pak by v pokoji měl přibýt psací stůl, na kterém bude psát úkoly a učit se a také místa, kam si uloží učebnice a sešity a všechny další školní pomůcky. Hračky by se měli měnit s věkem dívenky, což je samozřejmě logické.

Jedná-li se o dívku v pubertálním věku, tak už v pokoji nebudou hračky, ale spíše kosmetika, počítač, televize, zrcadlo a podobně. Říká se, že holky, by měli mít růžový pokoj, do určitého věku ano, ale v pubertálním věku se poraďte s dívkou, jakou barvu pokojíčku by si přála. Je to přeci jen její království, tak jí nechte, ať se svobodně rozhodne.

Jak by měl její pokojík vypadat také nechte spíše už na vaší dceři. Můžete společně hledat inspirace na internetu, nebo v katalogu, ale buďte spíš rádce, než ten, kdo bude určovat, jak bude pokoj vaší dcery vypadat. V tomto věku už mají děti vlastní názor a vlastní představu o tom, jak co chtějí mít.

Rate this post
Sdílejte