Sdílejte

Botník je jedním z nejdůležitějších vybavení předsíně. Bydlíte-li ve velkém rodinném domě, můžete si dovolit umístit sem i skříně, stojací věšáky a další vybavení, nicméně bez botníku se neobejdete ani v tom nejmenším bytečku. Obzvlášť pokud s vámi žijí ženy, jejichž zásoby bot bývají prakticky nekonečné.

Každý botník by měl být prostorný, abyste v něm nemuseli dávat jednotlivé páry bot na sebe, a dobře odvětraný. Úplně uzavřené skříně jsou spíš nevhodné. Další aspekty už závisí na tom, co vlastně sháníte.

Bude se vám víc hodit výklopný botník, nebo klasické police?

Existují v podstatě dva druhy botníků. Jedny jsou výklopné, ty se hodí do malých předsíní, kde není příliš prostoru. Zásuvku otevíráte směrem k sobě, nepotřebujete tedy místo na otevření celých dvířek. Jenže problém bývá s uskladněním kozaček a jiných vysokých bot, ty se do výklopných botníků prostě nevejdou.

Druhou volbou jsou klasické skříňky s policemi. Ani tam se ale vysoká obuv nemusí vejít – záleží na výšce polic. Určitou možností jsou i otevřené policové regály, mějte však na paměti, že pak každá návštěva uvidí přehlídku vaší obuvi.

Máte děti, případně se sami rádi posadíte?

Obzvlášť rodinám s malými dětmi se bude hodit sedací botník. Sednout si lze v podstatě na jakoukoliv skříňku, která váhu vydrží, nicméně sedací botníky jsou na to uzpůsobené. Bez problémů unesou dospělou osobu, navíc je na nich měkká poduška. Děti se tedy v klidu posadí a zavážou si tkaničky, vy se nebudete muset ohýbat.

Jaký styl se bude hodit do vaší předsíně?

Ať už sháníte výklopný, regálový nebo sedací botník, všechny jsou k sehnání v mnohých provedeních a dekorech. Rozmyslete si, co se bude hodit právě k vám domů. A pokud plánujete předsíň vybavit více kousky nábytku, zvažte i koupi celé sady, případně kombinujte nábytek od stejného výrobce. I když si vyberete stejné provedení, u jiných firem se mohou odstíny mírně lišit.

Rate this post
Sdílejte