Jak odstranit graffiti a ochránit majetek před dalším znehodnocením?

Jak odstranit graffiti a ochránit majetek před dalším znehodnocením?

Sdílejte

V minulé dekádě měla města mnohem větší problémy se sprejery než nyní. Poněkud zvláštní zálibě se věnovalo více mladých lidí – streetart byl do značné míry trendy a subkultura vzkvétala.

bydleniastyl.cz_graffiti_cz_nahledovy

Postupem času však většina z tehdejších writerů dostala rozum a na svůj koníček zanevřela. Přesto to neznamená, že by graffiti a tagy úplně vymizely. Sprejeři řádí méně, ale stále jich je poměrně dost. Poškozování cizího majetku je na denním pořádku napříč celou Českou republikou a obětí se můžete stát i vy. Zajímá vás, jak nechtěné umělecké dílo odstranit a zajistit, aby se to už neopakovalo?

Vyčištění povrchu nechte na odbornících

Pokud se na betonovém plotě, fasádě domu či jiném povrchu vyřádil vandal, máte tři možnosti – smíříte se s tím, vyčistíte povrch svépomocí nebo se obrátíte na profesionály, kteří se postarají o důkladné vyčištění a aplikují antigraffity nátěr.

Odstranění graffity z fasády není snadné. Vyžaduje důsledný výběr čisticího prostředku, často i speciální techniku a zkušenosti. V opačném případě hrozí, že se čištěním vše zhorší. Barvy ze sprejů pronikají hluboko do struktury původního nátěru, což proces komplikuje. Jednoduché není ani odstranění stop po lihových fixech, které sprejeři používají na „tagování“.

Díky antigraffiti nátěru budete zas klidně spát

Profesionálové odstraní z povrchu graffiti, tagy i jiné nečistoty (např. stopy po lepidle apod.). Tím jejich práce nekončí – budete-li mít zájem o preventivní opatření, aplikují na fasádu antigraffiti nátěr (standardně do výšky 3 metrů).

Cena antigraffity nátěrů není vysoká a firmy jí obvykle kalkulují individuálně. Díky nátěru je povrch chráněn nejen před graffiti, ale také před organismy a atmosférickými nečistotami. Čištění takto ošetřené fasády je snadné, rychlé a levné.

Chcete se o problematice čištění fasád od graffiti a antigraffiti nátěrech dozvědět více? Odpovědi na všechny otázky najdete na graffiti.cz.

Rate this post
Sdílejte