Srovnání životnosti dřezu a jak ji prodloužit

Srovnání životnosti dřezu a jak ji prodloužit

Sdílejte

0.-úvod (1)Co byste měli očekávat od dřezu, který používáte v kuchyni? Je to zcela jasně dlouhá životnost. Zajímá vás, jak si na tom jednotlivé typy dřezů s ohledem na životnost stojí, a jak ji můžete také celkem jednoduše prodloužit? Podívejte se s námi.

Kvalitní materiál

Dá se říci, že dnes nemusí přímo záležet na tom, za jakého materiálu je dřez vyrobený. Jak u nerezových dřezů, tak i u granitových dřezů je možné dosáhnout naprosto stejné životnosti, která může dokonce i přesahovat tu, kterou má vaše kuchyně. Roli zde hraje hlavně kvalita použitého materiálu. Pokud jde o dřez nerezový, hraje roli především jeho tloušťka. Čím je větší, tím pro vás pochopitelně lépe. U granitových dřezů zase rozhoduje podíl jednotlivých složek, které se dělí na základ dřezu a nezbytné pojivo.

Buďte ke dřezu šetrní

Životnost zcela pochopitelně prodloužíte šetrným používáním. Snažte se eliminovat to, že vám do dřezu budou padat těžké hrnce, nebo ostré a špičaté předměty. To vše může způsobit drobné praskliny, které se budou časem rozšiřovat, a dřez bude nutné vyměnit. A je jedno, zda se jedná o osvědčený nerez, nebo moderní granit.

Vsaďte na kvalitního výrobce

Podívejme se ještě na jiné srovnání. A to noname dřezů s těmi, za kterými jsou podepsány známé značky. Je to třeba Franke, Schock, nebo také Blanco. Ty mají prokazatelně větší kvalitu a odolnost, což se na výsledné životnosti pozitivně projeví.

1.-Kvalitní-materiálNepodceňujte údržbu

Správná údržba dřezu je základ. Vždy je třeba ho nejenom pravidelně čistit, ale je třeba používat také prostředky, které dokážou vytvořit dokonalou ochrannou vrstvu, které taktéž napomůže dlouhodobé odolnosti. Připomenout musíme i to, že byste měly vždy používat jenom prostředky určené právě na typ materiálu, ze kterého je dřez vyrobený. Pokud toto podceníte, může dojít k tomu, že dřez můžete poškodit, nebo ho zhodnotit i s pohledem na jeho vzhled.

Rate this post
Sdílejte