Vybíráme dětskou postel, dejme si záležet!

Vybíráme dětskou postel, dejme si záležet!

Sdílejte

1_69V dětském pokojíčku by se naše ratolesti měly cítit dobře a příjemně. Přeci jen jim po dlouhá léta bude sloužit jako útočiště, kam si zalezou, když budou chtít mít klid od rodičů, nebo kam si budou zvát své přátelé. Proto bychom vybavení dětského pokoje neměli zanedbat a podcenit. Nechceme, aby se náš syn nebo dcerka za něj museli stydět. Dominantou každého pokojíku je postel. Ta by měla nejen dobře vypadat, ale především odpovídat věku našich dětí. Tento článek nám představí několik bodů, na něž bychom se při výběru nové dětské postele měli zaměřit.

Postel ve tvaru autíčka pro každého kluka

Konstrukce postele může mít různé tvary. Lze vsadit na klasiku a pořídit standardní dřevěný dětský nábytek, který nikoho neurazí ale ani nenadchne. Dnes je však možné sehnat daleko originálnější kousky. Pokud chceme udělat potomkům radost, měli bychom se zamyslet nad tím, co mají rádi. Pakliže náš syn miluje auta, není problém pořídit v dnešní době postel ve tvaru formule či jiného automobilu. Internetový obchod daka.cz nabízí dětské postele ve tvaru závodního auta. Jejich výhodou jsou především kulaté rohy, takže se nemusíme obávat, že se dítě ve chvíli nepozornosti zraní.

Klasické jednolůžko nebo patrová postel?

Jestliže máme více potomků než jednoho a všichni se musí mačkat v jediném pokoji, patrová postel je skvělou volbou. Nejen, že z ní děti budou nadšené, ale hlavně ušetří spoustu místa v pokojíčku. Ke všemu se dnes vyrábí lůžka, jež disponují různými vychytávkami. Například dětská postel s úložným prostorem je vhodným řešením, pokud mají naše ratolesti malý pokojík. Pořídit můžeme i dětské patrové postele s přistýlkou, které dobře poslouží jako lůžka pro nečekaného nocležníka. Nenechme se však zmást. Patrová postel se hodí i jedináčkovi! Prostor pod lůžkem můžeme využít buď jako úložný, nebo tam třeba zkusme zakomponovat psací stůl. Rodiče díky tomuto typu nábytku budou moci vytvořit krásné a útulné prostředí pro ty, jež nejvíce milují, přestože jejich byt nedisponuje dostatečně velkou místností, která by mohla sloužit jako dětský pokoj.

Vliv matrace na vývoj dítěte

Nejdůležitější při nákupu lůžka samozřejmě je, abychom nepodcenili výběr matrace. Pokud zvolíme nevhodnou matraci, můžeme tím ovlivnit vývoj páteře dítěte. Jakmile se páteř nachází dlouhodobě ve špatné poloze, je možné, že náš potomek bude v dospělosti trpět nejen bolestí zad, ale různými vadami. Navíc se jedná o poměrně nákladnou záležitost, takže je podstatné, abychom si na výběru dali opravdu záležet. Pro dětské tělíčko je lepší zvolit tvrdší matraci se stupněm tvrdosti 3 a více. Matrace by měla po celou dobu, kdy na ní dítě leží, udržet anatomický tvar páteře. Nejlépe tedy uděláme, když si dítě vyzkouší různé typy matrací a podle toho zvážíme následnou koupi.

Rate this post
Sdílejte