Čeká vás jarní úklid? Umyjte okna pohodlně a perfektně

Čeká vás jarní úklid? Umyjte okna pohodlně a perfektně

Sdílejte

Chcete mýt čistá okna, která budou beze šmouh a přes která budete krásně vidět? Zkoušíte různé přípravky, o kterých slyšíte v reklamě, nebo znáte babské rady jak umýt okna? Už to i vypadá, že máte okna dokonale umytá, ale zasvítí slunce a pravda je venku. Jak umýt okna, aby na nich nebyli šmouhy?

Vyzkoušela jste osvědčené přípravky, ale nepřišla jste na ten pravý? Ani já ne. Zaručené účinky švédských utěrek mě také nepřesvědčily. Leštit okna novinami, jak se radí, to je tak namáhavé, že jsem to raději ani nezkoušela, protože mám v domě přes 20 oken a kdybych měla každé doleštit novinami, tak bych se z toho asi zbláznila.

Mám však dobrý typ, který není vůbec náročný a okna umyje lépe než cokoliv jiné. Nejprve umyjte rámy a parapety tak, jak jste běžně zvyklé. Očistěte okno od pavučiny, pakliže tam nějaká je. A teď přichází na řadu ten jednoduchý trik, díky kterému budete mít okna i na slunci naprosto dokonalá.

Bude vám k tomu stačit obyčejná stěrka. Stěrka musí mít z jedné strany houbičku a z druhé strany stírací plochu. Napusťte si kýbl s teplou vodou a trochou jaru, stěrku do něj ponořte a stranou kde je houbička okna umyjte. Okna hodně namočte. Poté druhou stranou setřete vodu a stěrku otřete do hadříku.

Uvidíte, jak je to jednoduché a dokonale to funguje. Vaše okna budou naprosto čistá i lesklá!!!! Stačí pak je otřít okraje oken od kapek a okna máte umytá. Je to velice rychlý způsob a velmi dobře funguje.

Další možností jak umýt okna je myčka oken. I tu jsem si pořídila a funguje naprosto dokonale. Myčka se skládá ze dvou částí. Jedna je nádobka s rozprašovačem a houbičkou kam se lije čistá voda. Druhá část je vysavač, který vodu vysaje.

Rozprašovačem nastříkáme čistou vodu na okno, houbičkou vyčistíme okna a pomocí vysavače vysajeme vodu z oken. Funguje to dokonale, ale pokud nechcete vyhazovat peníze za tuto myčku, stěrka vám vystačí a pomůže vaše okna umýt dokonale.

Rate this post
Sdílejte