Banka vám nepůjčí? Zkuste to jinak! Bez registru!

Banka vám nepůjčí? Zkuste to jinak! Bez registru!

Sdílejte

Potřebujete nutně půjčit peníze? Rozbila se vám pračka, lednička nebo auto? Nebo chce vaše ratolest dělat řidičák či studovat v zahraničí? A vaše banka vám nepůjčí a nezajímá ji, že ty peníze opravdu potřebujete? Příčin může být několik. Například máte nízký příjem. Nebo naopak vysoké výdaje. Pokud to ale není ani jeden z těchto důvodů, bude příčina nejspíš nějaký záznam v registrech dlužníků a ani o něm nemusíte vědět. Stačí, když na pár dní přečerpáte bankovní účet do nepovoleného debetu o pár korun nebo se zpozdíte s platbou faktury za telefon a problém, respektive záznam, je na světě.

Vše má své řešení

Nevěšte ale hlavu. Ještě není všem dnům konec. I přes přísnou novelizaci zákona o spotřebitelských úvěrech můžete stále na trhu najít poskytovatele půjček bez registru. Takovou půjčku bez registru najdete tedy výhradně mezi nebankovními půjčkami. Nebojte, nemusí jít hned o podvodníka, který nedodržuje nařízení zákona. Novele výše zmíněného zákona nařizuje poskytovatelům, aby dostatečně kontrolovali bonitu svých potenciálních klientů a žadatelů o půjčku. Co už však v zákoně chybí, je způsob, jakým je nutné bonitu kontrolovat. Tudíž není problém, když poskytovatel do registru nenahlíží a půjčky bez registru poskytuje i po novelizaci.

Kde půjčku hledat

Jak jsme zmínili již výše, půjčky bez nahlížení do registru dlužníků nabízí výhradně poskytovatelé z řad nebankovních institucí. Drtivou většinu z nich, ne-li všechny, naleznete v dnešní době především na internetu. Většinou mají také na svém webu uvedeno, zda nahlíží do registrů dlužníků, nebo ne. Obvykle tuto informaci naleznete v rubrice Často kladené otázky. Může se však ukrývat i jinde.

Důvěřuj, ale prověřuj.

I když je trh s nebankovními půjčkami hodně regulován a hlídán, nikdy není na škodu si případného poskytovatele půjčky trochu prověřit. V první řadě si zjistěte, jestli má licenci ČNB a poskytuje půjčky legálně. Dále si také čtěte recenze od jiných klientů. Můžete si také projít různé internetové srovnávače.

 

Rate this post
Sdílejte