Nebojte se koupit nemovitost v dražbě

Nebojte se koupit nemovitost v dražbě

Sdílejte

Cena nemovitostí prudce roste. Nejmarkantnější je to v Praze a ve velkých městech. Možná že i vy patříte mezi lidi, kteří dnes a denně projíždí nabídky realitních serverů, nebo komunikují s realitními kancelářemi, a hledáte výhodnou nabídku pro bydlení. Napadlo vás koupit si nemovitost v dražbě?

Trh pociťuje nedostatek nemovitostí – je třeba vědět, kde hledat

Hlad po bytech je obrovský. Podle statistik z médií se u nás nemovitost prodá každých 80 minut. Na jednu stranu je nemovitostí nedostatek, na druhou pak už o některé přestává být zájem kvůli jejich příliš vysoké ceně. Lukrativní byty 1+kk a 2+kk mizí z nabídek realitních portálů a developerů velice rychle. I méně lukrativní nemovitosti, různé starší domky, se mnohdy na portálech příliš neohřejí a do měsíce jsou prodány. Často dříve, než se vy vůbec rozhodnete kontaktovat prodejce.

Exekuční dražby nemovitostí jsou příležitostí pro výhodnou koupi

Zkuste teď být napřed a koupit nemovitost v některé z exekučních dražeb. Dnes probíhá zhruba 1500 exekučních dražeb nemovitostí měsíčně. Z hlediska ušetření se vyplatí kupovat touto formou zejména nemovitosti mimo velká města. Podobně výhodně lze pořizovat nejen domky nebo byty, ale i pozemky. Dražby nemovitostí v exekuci nabízí možnost výrazně ušetřit.

Vydražit nemovitost je pro vás z hlediska vlastnického práva naprosto bezpečné

Pokud v dražbě zvítězíte, rozhodně se nemusíte obávat žádných žalob a zpochybnění vašeho vlastnictví. Zákony jsou dnes nastaveny tak, že jste považován, zjednodušeně řečeno, za prvního vlastníka nemovitosti.

Dražba začíná na dvou třetinách znalecké ceny nemovitosti v dražbě. Kam až cena vyšplhá, záleží na zájmu o danou nemovitost ze strany dražitelů. Obvykle ji ale získáte za mnohem výhodnějších podmínek než při klasickém nákupu. A to zejména, jak už jsme zmínili, v menších městech nebo na vesnicích.

Kvůli dražbě obvykle nemusíte ani nikam chodit

Dražby nemovitostí probíhají dvěma způsoby: buď v dražební místnosti příslušného exekutorského úřadu, nebo elektronicky. Elektronické aukce, kde si nemovitost vydražíte pohodlně z domova, jsou dnes nejčastější.

Rate this post
Sdílejte