Rekonstrukce, nebo přímo nízkoenergetická novostavba?

Rekonstrukce, nebo přímo nízkoenergetická novostavba?

Sdílejte

Zvažujete rekonstrukci či stavbu nízkoenergetického domu? A už máte vyřešené její financování? Poradíme vám.

Úsporné bydlení je v současné době spíše než luxusem nezbytností. Náklady na energie přeci jen rostou a stále porostou. Nízkoenergetické stavby, ale i úpravy stávajících staveb, jež budou zárukou nižší energetické náročnosti budovy, tak jsou více než a místě. Pro jejich financování přitom lze využít podporu od státu i Evropské unie. Obraťte se na svého finančního poradce, který vás jistě do problematiky náležitě zasvětí.

Hypotéka

Nejznámějším způsobem, jak můžete financovat, ať již rekonstrukci svého stávajícího bydlení či pořízení bydlení nového, je hypotéka. Tu nabízí většina bankovních domů. Podmínky jejího udělení ovšem byly zpřísněny a už na ni nedosáhnou zdaleka všichni. V současné době vám renomované bankovní domy v čele s Modrou pyramidou půjčí až 90 procent ceny nemovitosti, na kterou hypoúvěr žádáte. A je zde možnost jej splácet až po dobu třiceti let.

Úvěr na rekonstrukci

Nedosáhnete-li na hypotéku, pro potřeby rekonstrukce vám také dobře poslouží k tomu určený úvěr na rekonstrukci s úrokovou sazbou pod pět procentJeho prostřednictvím můžete financovat zateplení fasády, výměnu oken, ale i novou kuchyni či koupelnu. Na splacení úvěru máte až 15 let.

Dotace na bydlení

Další způsobem, jak vyřešit financování svého úsporného bydlení, jsou tzv. dotace na bydlení v rámci programu Nová zelená úsporám, jenž je zaměřen právě na energetickou úsporu v rodinných i bytových domech. Tyto dotace rozhodně stojí za zvážení, protože s nimi můžete ušetřit až polovinu celkových nákladů. Doporučujeme se obrátit na specializované firmy, které nabízejí kompletní služby, tedy dokážou vyřídit dotaci a následně provést patřičné stavební úpravy. Budete totiž ušetřeni papírování.

Finanční poradenství

Necítíte se v bankovním sektoru jako ryba ve vodě? Nevěste hlavu a obraťte se na odborníka. Do světa financí vás ochotně zasvětí a se základní orientací v bankovním sektoru pomůže profesionální finanční poradce. Zaměstnává je většina bankovních domů.

 

Rate this post
Sdílejte