V roli hostitele – jak uspořádat skvělou zahradní party?

V roli hostitele – jak uspořádat skvělou zahradní party?

Sdílejte

Teplé slunečné počasí je jako stvořené pro trávení volných chvil někde venku na čerstvém vzduchu. Proto nás to v tomto období tak láká ven a pořádáme nejrůznější zahradní a grilovací party. Pokud tentokrát role hostitele připadla na vás, pak vám přinášíme pár tipů, díky nimž si vy i vaši přátelé užijete opravdu nezapomenutelný večírek.

Vše pečlivě naplánujte

Držte se hesla, že štěstí přeje připraveným.Vše pečlivě naplánujte a zorganizujte, ať vás nic nezaskočí a party se povede. Stanovte počet hostů, rozešlete pozvánky, vytvořte menu, které budete podávat, nakupte potřebné suroviny. Pro případ, že by se proti vám spiklo počasí, mějte přichystaný záložní plán, tedy nějaký přístřešek, kam hosty přemístíte. Zajistit nezapomeňte dostatek nádobí a také pohodlného zahradního nábytku, ať se mají vaši přátelé kde posadit.

Připravte občerstvení

Na žádné party pochopitelně nesmí chybět dobré jídlo a pití. Předem si připravte a naložte různé druhy masa, myslete i na vaše vegetariánské či veganské hosty a obstarejte také dostatek sýrů a zeleniny, hodit se bude také ovoce, z něhož na grilu vykouzlíte vynikající dezerty. K dodržování pitného režimu poslouží vychlazené nápoje, které osvěží a rychle uhasí žízeň. Servírovat můžete pivo, lehká vína či oblíbené míchané drinky v alkoholických i nealkoholických variantách.

Vytvořte příjemné prostředí

Důležitý význam má samotné prostředí, ve kterém se večírek odehrává. Zanedbané místo dovede pořádně pokazit celkový dojem. Pokud se koná na zahradě, zbavte ji plevelu, zkrášlete ji, ukliďte zahradní nářadí i veškerý nepořádek. Pořádáte-li ji na terase, pak zapracujte také na zlepšení jejího vzhledu. A začněte s tím hned od podlahy. Právě podlahová krytina totiž dost podstatnou měrou rozhoduje o tom, jak se tady hosté budou cítit. Skvěle tady vypadá dlažba, kámen i dřevěná podlaha. Celkovou atmosféru pak dotvořte výzdobou, naaranžujte květiny, barevné ubrusy, využijte také světelných barevných žárovek, lampionů nebo svíček. Skvělou tečkou pak bude vhodně zvolená hudba, která poslouží nejen k poslechu, ale i tanci. Tak, užijte si zahradní party se vším všudy!

 

Rate this post
Sdílejte