Chcete postel či nábytek z masivu? Zjistěte si nejprve, jak při výběru...

Chcete postel či nábytek z masivu? Zjistěte si nejprve, jak při výběru postupovat

Sdílejte
postel z masivu Naomi
Postel s úložným prostorem Naomi

Pokud stále přemýšlíte, jak zlepšit kvalitu svého spánku, začněte u samotného lůžka. Jestliže máte špatný podklad, nepomohou vám ani různé čaje na spaní. V současné době jsou velice oblíbené postele z masivu, u nichž máte jistotu, že vás při každém otočení nebude probouzet nepříjemné vrzání, jako tomu bývá u levných variant postelí. V následujících řádcích vám prozradíme, na co si dát při výběru pozor, abyste neprohloupili.

Co si představit pod pojmem masivní dřevo? Jedná se v podstatě o rostlé dřevo složené pouze z jednoho kusu. Postele z masivu se vyrábí buď z měkkých, nebo tvrdých dřevin. Přírodní materiál dokonale zapadne do jakéhokoliv stylu interiéru, ať už tedy máte sladěnou ložnici nadčasově, nebo spíše rustikálně.

Surovina je alfou a omegou

Při výrobě postele z masivu se klade důraz zejména na vstupní surovinu. V podstatě je jedno, zda se jedná o měkké či tvrdé dřevo, důležité je hlavně zpracování. Dřevo by mělo být dostatečně usušené. Dále by se měli výrobci postelí a nábytku z masivu zaměřit na to, aby se ve dřevě vyskytovalo co nejméně vad.

Postele z masivu, ba i jakýkoliv jiný nábytek z masivu, pokud je správně a pečlivě vyroben, vydrží vskutku desítky let. Dřevo se totiž vyznačuje tvarovou stálostí, odolností vůči mechanickému poškození a perfektní stabilitou.

Pozor, toto není postel z masivu

Současný trh nabízí nepřeberné množství modelů dřevěných postelí, ovšem ne všechny mají nálepku masivní. Postel z dřevotřískové desky, která je opláštěná dýhou, rozhodně nepatří mezi masivní postele, přestože na první pohled tak vypadá. Dávejte si na to pozor, protože někteří prodejci se snaží prodat zboží za každou cenu, tedy i když vám mají lhát. Bohužel, najde se spousta zákazníků, kteří dané problematice nerozumí, a tak naletí.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte