Pořizujete novou vanu? Na tyto 3 aspekty určitě nezapomeňte!

Pořizujete novou vanu? Na tyto 3 aspekty určitě nezapomeňte!

Sdílejte

Vybavení nové koupelny není vůbec jednoduché. Většinou dá nejvíce práce dokonale sladit veškeré zařizovací předměty a samozřejmě okolí. Takový výběr dlažby i obložení se stává skutečně těžkým oříškem. My se ovšem soustředíme na základ takřka každé koupelny. Budeme se zabývat vanou. Vždyť právě ona je prakticky prostorově největším zařizovacím předmětem. Představit si koupelnu bez ní většina z nás pochopitelně nedokáže. I proto je nezbytné myslet minimálně na následující 3 aspekty.

Tvar se odvíjí od dostatku prostoru

Máte opravdu velkou koupelnu, kde si lze vymýšlet různé variace zařizovacích předmětů? Pak jsou pro vás optimální volbou vany volně stojící. Vybírat si klidně můžete modely, které budou koupelně doslova dominovat. Krásný tvar a stylové nožky dají vaně punc dokonalosti. Naopak do menších koupelen se spíše volí rohové vany. Ušetří místo a nabídnou dostatek komfortu pro pohodové koupání klidně i ve dvou. Zajímavou volbou jsou i asymetrické vany vyznačující se především neotřelým tvarem, jenž může být jak designově povedený, tak i maximálně funkční.

Materiálům vévodí akryl

Nejmodernější akrylové vany doplněné o elegantní vanové baterie hrají prim. Vynikající jsou především pro své vkusné tvary. Jen je u nich zapotřebí počítat s poněkud vyšší křehkostí. Tepelně izolační vlastnosti mají optimální. Podobně jsou na tom také klasické kovové vany, jež nahradily tradiční smaltované.

Nezapomeňte na vhodné doplňky

Myslíte při realizaci koupelny na sprchové baterie? U vany můžete mít klidně i podmítkovou. Z dalších doplňků myslete také na masážní trysky integrované do vany. Vytvoří vynikající vířivku, která vás bude bavit. Stejně tak lze pracovat i se světly okolo vany a přímo v jejím skeletu. Pak už si stačí pouze pustit hudbu z integrovaného mp3 přehrávače a budete mít místo koupání doslova lázně.

 

Rate this post
Sdílejte