Zrychlete výstavbu domu o měsíce s montovanou stavbou

Zrychlete výstavbu domu o měsíce s montovanou stavbou

Sdílejte

Stavba domu je běh na dlouhou trať.  A protože každý stavební den stojí peníze, je cílem všech stavebníků zkrátit dobu výstavby na minimum. Pokud i vy chcete dům postavit a bydlet co nejrychleji, využijte výhod montované stavby, která zkracuje dobu výstavby o měsíce.

Montovaná stavba nemusí být jen ze dřeva

Pokud vás při slovech montovaná stavba napadne dřevostavba, pak vězte, že montované domy se dají postavit i z mnohem pevnějších a trvanlivějších materiálů. Jedním z jich je keramický beton. Velkoplošné dílce z keramického betonu se podle projektu pečlivě připraví ve výrobě a pak se  během 2-4 stavebních dní  smontují na připravené základové desce. Hned poté může navazovat stavba střechy, montáž oken a dveří a další práce uvnitř domu. Práce, které by jinak trvaly týdny i měsíce jsou hotové v řádu dnů!

Montované domy z přírodního keramického betonu nabízí v České republice Dům jedním tahem (DJT). Jejich domy mají obdobné vlastnosti jako cihlové domy – příjemné vnitřní klima (v zimě hřejí, v létě chladí) a dlouhou životnost. Navíc mají ale i celou řadu dalších výhod.

  • Minimum mokrých procesů – dům nemusí “vymrznout” přes zimu a je připravený ihned po dokončení výstavby k nastěhování.
  • Keramický beton se vyznačuje vysokou pevností a žáruvzdorností, jako běžný beton. Oproti němu má ale navíc nižší objemovou hmotnost a skvělé zvukové a tepelně izolační vlastnosti.
  • Technologie DJT umožňuje stavbu úsporných, nízkoenergetických i pasivních domů.
  • Stěny mohou být mnohem tenčí, než u cihlových staveb. Zbývá tak mnohem více prostoru pro vaši rodinu. U patrového domu se zastavěnou plochou 10×10 m se jedná až o 11m2.
  • Drážky a prostupy v dílcích pro rozvody topení, vody a kanalizace jsou včetně krabiček a vytrubkování pro elektroinstalace, připraveny již z výroby. V případě potřeby lze však do snadno opracovatelného keramického betonu potřebné drážky přidělat.
  • Dílce mají z výroby hladký povrch. Pro konečnou vnitřní úpravu hladké strany dílce (od formy) stačí pouze stěrka. U hrubé strany dílce (ručně hlazené) lze použít sádrovou omítku. Toto řešení přináší značnou úsporu v provedení omítek oproti zděným konstrukcím.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=uoIfFYCPNBc 

Typové domy s možností individuálních úprav

Dům jedním tahem nabízí 2 katalogy typových domů. V prvním najdete 25 typových domů v úsporném standardu, v druhém  8 nízkoenergetických a pasivných domů. U všech Domů jedním tahem lze přizpůsobit dispozici, posunout okna, přistavit garáž apod. Typový projekt k domu získáte při objednávce stavby od  Dům jedním tahem zcela zdarma. Nyní navíc získáte příspěvek zajištění základních podkladů pro povolení stavby!

Další informaci o Domech jedním tahem najdete na www.dumjednimtahem.cz.

 

 

 

 

 

Rate this post
Sdílejte