Jak na výběr mobilní plechové garáže?

Jak na výběr mobilní plechové garáže?

Sdílejte

V dnešní době je naprosto běžné, že každá rodina vlastní alespoň jedno vozidlo. A pro jeho ochranu, ať už před nežádoucím počasím, případnou krádeží či poničením, je potřeba mít vlastní garáž.

Pokud jste si koupili rodinným dům bez garáže, máte pouze jednu garáž na dvě auta, nebo máte dům, u kterého z estetických důvodů musí stát garáž samostatně, máme pro vás tip – mobilní garáž, která nabízí řadu výhod.

Výhody mobilních garáží

Nespornou výhodou plechových garáží je to, že nepotřebujete k jejich postavení stavební povolení jako například u zděných garáží. Máte zde v podstatě volnou roku. Další výhodou je také jejich mobilita, takže když se po letech rozhodnete ji umístit jinde, není to žádný problém. Díky tomu, že je garáž z plechu, je možné vybírat z mnoha barev, nebo ji případně přetřít na jakoukoliv barvu (např. podobnou omítce). Díky dnešním možnostem vypadají plechové garáže jako zděné a na první pohled nepoznáte, že se jedná o plech.

Další výhody:

  • oproti zděným jsou levné plechové garáže,
  • mají skvělé statické i konstrukční vlastnosti,
  • dají se zhotovit přesně na míru,
  • nemají téměř žádné nároky na údržbu,
  • jsou lehké a zároveň velmi odolné,
  • lze u nich doplnit okna i dveře.

K čemu garáž využijete?

Než se pustíte do výběru, je nutné si předem uvědomit, k čemu konkrétně bude plechová garáž sloužit. Lze ji využít jen pro auto, ale i jako skladovací prostory. V tom případě bude potřeba zvolit větší rozměry, případně nechat vyhotovit další doplňky jako otvory na dveře, okna, okapy, poličky, držáky a mnoho dalšího.

Rovný povrch je nutností

Mobilní plechové garáže se staví na rovné a pevné ploše. Díky tomu pak poskytnou vysokou stabilitu i variabilitu. Proto vybírejte pro její postavení přesně takové místo.

Výběr garážových vrat

Kromě výběru je nutné zaměřit se také na výběr garážových vrat, které jsou součástí každé garáže. Ta by měla být stejně odolná vůči nepřízni počasí, a zároveň by měla vůz uvnitř ochránit před případnými zloději. Nabízí se:

  • Křídlové a dvoukřídlové brány – ty jsou ideální, pokud uvnitř garáže nechcete přijít ani o kousek prostoru, nebo jste limitováni výškou nadpraží či různými překážkami.
  • Výklopné brány – díky jednoduché technice jsou umístitelné téměř do každé garáže a díky použité jakostní oceli nabízejí vysokou odolnost vůči mechanickému poničení, venkovním vlivům nebo před vloupáním. Pro pohodlnější průchod bez nutnosti otevření celé brány ji doporučujeme doplnit o vchodové dveře.

 

 

Rate this post
Sdílejte