Jak si přehledně porovnat nabídku hypoték?

Jak si přehledně porovnat nabídku hypoték?

Sdílejte

Vybíráte hypotéku, a přemýšlíte, jak na ní nějakou korunu ušetřit? Pokud si chcete splnit váš sen o vlastním bydlení a svět hypoték se vám na první pohled zdá příliš složitý, máme pro vás tip, jak se v něm snadněji orientovat.

Nejdříve si ujasněte vaše požadavky

Každý zájemce o hypotéku má rozdílné požadavky. Délka splatnosti, celková výše úvěru, zamýšlená doba fixace, to vše se může lišit. Zároveň na druhé straně i banky nabízejí často velmi různé hypotéční úvěry. Liší se výše úrokových sazeb, doba fixace, možnosti a podmínky mimořádných splátek či různé slevy a doplňkové služby. Proto nelze jednoznačně určit nějaká nejlepší hypotéka. Nejjednodušší cesta k tomu, abyste si vy sami vybrali tu pro vás nejvýhodnější, vede přes kalkulačku na srovnání hypoték.

Jak kalkulačka funguje?

Cílem kalkulačky pro porovnávání hypotečních úvěrů je z různých produktů a podmínek, které banky nabízejí, vyfiltrovat takové, které budou co nejvíce odpovídat vašim požadavkům. Ty, konkrétně účel hypotéky, tedy co vlastně zamýšlíte stavět nebo rekonstruovat, výši požadovaného úvěru, plánovanou dobu splácení a zamýšlenou fixaci, společně se základními osobními údaji vyplníte do jednoduchého formuláře. Poté se již můžete začít probírat různými nabídkami bank a porovnávat jejich parametry. Výhodně si můžete také snížit úrokové sazby, to pokud si k hypotéce přidáte možnost pojištění či nějakého dodatečného produktu.

Kde si můžete hypotéky porovnat?

Kalkulačku hypoték na www.usetreno.cz/hypoteky/ využijete při více příležitostech. Buď jako prvotní průzkum toho, v jakých mezích se pohybují parametry vaší budoucí hypotéky vzhledem k vašim možnostem, nebo ve chvíli, kdy již máte od nějaké konkrétní banky v ruce návrh, a ten chcete porovnat s aktuální situací na trhu.

Rate this post
Sdílejte