Trápí vás poškrábané stěny? Řešením jsou ochranné prvky

Trápí vás poškrábané stěny? Řešením jsou ochranné prvky

Sdílejte

Jakmile se při jakékoliv manipulaci s většími a těžšími předměty dotknete stěn ve vašem bytě či rodinném domě, hned to na nich může zanechat nepěknou stopu v podobě škrábanců. Pak vám nezbývá nic jiného, než znovu vymalovat a v rámci toho udělat potřebné úpravy na zdech. Dá se tomu ale vyhnout, pokud si domů pořídíte určité ochranné prvky.

Ochrana zdí v garáži

Asi nejpraktičtější je ochrana zdí v garáži. Právě v této místnosti je totiž největší riziko, že dojde k jejich poškození. Stačí jen neopatrně zajet autem či jiným motorovým vozidlem dovnitř garáže a trochu se opřít o stěnu. Rázem máte problém. Pokud je zde ale kvalitní a účinná ochrana stěn, pak se nemusíte drobných oděrek a znečištění v případě lehkého kontaktu vůbec bát.

Stěny je třeba chránit i jinde

Dále se ochranné profily a prvky na stěny hodí i do dalších místností v domácnosti. Moderní variantou jsou plastové ochrany rohů, které chrání citlivé části místností nejen před poškrábáním, ale také před nečistotami. Navíc vypadají esteticky, takže rozhodně nemusíte mít strach, že vám nějak uškodí z hlediska celkového designu domu. Ideální jsou v případě, že doma chováte domácí mazlíčky. Například takový pes si často o stěny brousí nehty, stačí však i pouhé neustálé otírání o zeď, aby ji postupně poničil. Jakmile do místnosti umístíte dostatečně vysokou a zároveň bytelnou ochranu zdí, máte po starostech.

Kromě ochrany zdí a stěn se domů dají pořídit i mnohé další praktické prvky. Patří mezi ně třeba roztažitelná zábrana, vymezovací sloupky apod. Díky nim si zajistíte nejen pořádek, ale rovněž bezpečnost, pokud je na ni třeba myslet. K tomu poslouží kupříkladu speciální bezpečnostní zábrany. Řešení se tudíž dá najít skutečně celá řada. Záleží jen na vás, jaký typ ochranných prvků si vyberete. Investice do nich se ale zcela jistě vyplatí.

 

Rate this post
Sdílejte