Kdy se vyplatí pořízení vlastního minibagru?

Kdy se vyplatí pořízení vlastního minibagru?

Sdílejte

Pakliže sháníte minibagr, či minirypadlo a přemýšlíte, jestli se vám vyplatí pořídit si stroj nový, nebo si jej „jednuduše“ pronajmout, pojďte se s námi podívat na výhody a nevýhody jednotlivých způsobů pořízení.

Toto rozhodnutí vyžaduje mnohem více než jen srovnání nákladů

Je lepší minibagry koupit a použít vždy podle potřeby? Nebo byste si je měli pronajmout, vždy když je budete potřebovat, nebo dokud nebudete mít pocit, že rozhodnutí o koupi je odůvodněné?
Musíte zvážit řadu faktorů, abyste se mohli správně rozhodnout mezi nákupem a pronájmem. Zde je několik aspektů, které musíte zvážit:

Vaše finanční situace

Finance jsou důležitým faktorem, který je třeba zvážit. Máte v současné době prostředky na zakoupení minirypadla, nebo je krátkodobý pronájem ve vaší současné situaci lepší volbou? Nezapomeňte se na náklady podívat i z dlouhodobého hlediska. I když je nákup stoje jednorázově větší investicí, pokud realizujete nějaký dlouhodobý stavební projekt, tato investice se vám velmi rychle vrátí zpět. Pronájmy jsou vhodné jen na jednorázová použití. Navíc pronájem staršího stroje hrozí také tím, že zrovna u vás na stavbě se rozbije a budete mít problém s nedodržením termínu vyhotovení zakázky a nepříjemnosti navíc. Ne vždy jsou pronajímatelé natolik důslední, aby po posledním zákazníkovi stroj opravdu důkladně zkontrolovali.

Funkčnost

Dalším plusem pořízení nového minibagru je také to, že nový stroj disponuje nejmodernější technologií na trhu. Nové stroje nabídnou vyšší produktivitu a snížení nákladů, díky nižší spotřebě paliva. Na to je třeba při rozhodování také
myslet, možná nejnovější technické vymoženosti při vašem projektu nevyužijete, ale spotřeba paliva je dost zásadní náklad. I obsluha minibagru ocení větší komfort v novém stroji.

Jak si vybrat?

V dnešní době je nejjednodušším způsobem se podívat na online nabídky společností, porovnat všechny dostupné možnosti, využít srovnání nabízených minibagrů a minirypadel, sednout si a propočítat návratnost ceny v porovnání s dlouhodobým
pronájmem na celou délku vašeho projektu. Jestliže vás láká místo nového stroje pořídit minibagr použitý, před tímto rozhodnutím vás důsledně varujeme, pořízení minibagru není investice za pár tisícovek a vždy se vyplatí investovat do nového stroje se zárukou toho, že vás nenechá ve štychu a nebudete muset platit smluvní pokuty za nedodržení termínu vyhotovení zakázky. Při výběru nového stavebního stroje platí zlaté pravidlo dvakrát měř, jednou řež, tedy bagruj…

 

 

Rate this post
Sdílejte