Spořicí účet a stavební spoření myslí na zadní vrátka

Spořicí účet a stavební spoření myslí na zadní vrátka

Sdílejte

Co je největší prevencí, která zabrání tíživé finanční situaci, kvůli níž se nenabízí jiné řešení než sáhnout po půjčce? Je to pravidelné spoření, díky němuž si vytvoříte dostatečnou peněžní rezervu pro nenadálé výdaje.

Spořicí účet vás nic nestojí

Říká se, že každá třetí domácnost má potíže vyjít se svými příjmy, neboť jejich velkou část spolknou náklady na bydlení a jídlo. Jak potom řešit situaci, když se během měsíce objeví výdaj, s nímž nepočítáte? Rozbije se domácí spotřebič, je nutné zaplatit nečekanou opravu auta? Až pětina Čechů nemá vytvořenou žádnou finanční rezervu. Přitom třeba Equa bank spořicí účet HIT vám banka založí zcela zdarma, nepožaduje žádné minimální měsíční vklady ani zůstatek na účtu. Jelikož je spoření čistě jenom na vás, je to mnohem efektivnější řešení než splácet měsíčně půjčku s nevýhodným úrokem. I spoření v hodnotě pár stovek korun každý měsíc vám v případě potřeby dokáže pomoci. Equa bank nabízí spořicí účet, který lze zřídit buď online, nebo na pobočce banky.

Stavební spoření je výhodnou investicí

Jedná se o dlouhodobě velmi oblíbený finanční produkt, protože jde o výhodnou a bezpečnou formu spoření. Na jaký jiný spořicí účet vám bude částkou dosahující až 10 % z ročního vkladu přispívat stát? V neposlední řadě je to zákonné pojištění vkladů, které je dostatečnou pojistkou, že o své peníze nepřijdete. Stavební spoření je nejvhodnější pro ty, kdo mohou každý měsíc dávat stranou určitou částku s tím, že si naspořenou sumu budou moci vybrat až po 6 letech. Stavební spoření má i výhodu v tom, že poskytuje v případně nutnosti řešení bydlení tzv. překlenovací úvěr, o který si můžete požádat prakticky ihned po sepsání smlouvy o stavebním spoření, i v případě, že ještě nesplňujete podmínky pro získání řádného úvěru ze stavebního spoření.

Jak řešit vlastní bydlení?

Málokdo má dostatek svých financí, aby si mohl dovolit uhradit bydlení ze svého. Proto většina z nás řeší financování pořízení nemovitosti jiným způsobem. Je výhodnější překlenovací úvěr ze stavebního spoření nebo hypotéka? Odpověď naleznete na webových stránkách, kde máte výhody a nevýhody obou finančních produktů přehledně srovnané.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte