Dětský nábytek – vybíráme ten správný

Dětský nábytek – vybíráme ten správný

Sdílejte

Každý designér vám potvrdí, že největší výzvou je pro něho vytvořit návrh pro zařízení dětského pokoje. Dětský nebo studentský pokoj je totiž svět sám pro sebe.

Zatímco obývací pokoj je prostě jen místem pro odpočinek a ložnice je místností, kam chodíme spát, dětský pokoj musí splňovat všechny tyto podmínky dohromady. Je to prostě taková garsonka v bytě nebo domě. Vše tedy musí být dokonale sladěné. Z praktického hlediska jsou tři nejdůležitější součásti dětského pokoje.

  • Židle.
  • Stůl.
  • Postel.

Na těchto třech věcech totiž závisí zdravý vývoj našeho potomka.

Židle by měla být sice maximálně pohodlná, ale musí zároveň vytvářet dostatečnou oporu pro celé tělo. Ideální je zvolit takovou, která je výškově nastavitelná. Židle „poroste“ s dítětem a může mu vydržet (při dobrém zacházení) i několik let. „Rostoucí“ může být i pracovní stůl v dětském pokoji.

  • Nastavit se dá výška pracovní desky i její úhel.
  • Tento systém dovoluje dětem vzpřímený, ale pohodlný posed při jakékoliv činnosti.

Jestliže zvolíte tento typ psacího stolu, pak nezapomínejte na další přídavné stolky a skříňky. Jednou z možností jsou například regály na kolečkách, které disponují dostatečnými úložnými prostory, a navíc je možné využít i horní plochu k odkládání různých potřeb.

Pokud má pokoj vydržet delší dobu, pak se držte raději zpět

Třetí věcí, na jejíž užitné vlastnosti je zapotřebí dávat velký důraz, je postel. Možností je skutečně nepřeberné množství. Záleží i na velikosti samotného pokoje. Pokud není dětský pokojík právě z nejrozlehlejších, můžete trochu místa přidat patrovou postelí nebo sestavou, která má horní část určenou pro spaní a dolní pro úložné prostory.

Podle jakých kritérií se řídit v oblasti barevnosti a designu?

Záleží na tom, za jak dlouho budete chtít pokoj obměnit. Pokud by měl vydržet co nejdéle v původním stavu, pak se vyloženě dětským motivům spíše vyhněte.

  • Pohádkoví hrdinové jsou vítanými společníky pro předškoláka.
  • Student střední školy už bude na Supermana nebo Krtečka nahlížet asi trochu jinak.

 

 

Rate this post
Sdílejte