S prodejem bytu je spojena celá řada povinností

S prodejem bytu je spojena celá řada povinností

Sdílejte

Především rozrůstající se rodiny přemýšlejí o velkém rodinném domě s několika ložnicemi. S jedním dítětem je soužití ve dvoupokojovém bytu ještě snesitelné, ovšem s příchodem druhého miminka byste měli přemýšlet nad investicí do většího obydlí. Obáváte se však prodeje bytu? I když se jedná o poměrně náročný proces, není to nic, co byste sami nezvládli. Dokonce nepotřebujete ani realitní kancelář.

Většinou prodávající přenechávají veškerou práci na realitní kanceláři, která si však za své služby účtuje nemalé peníze. Důvod, proč se spousta lidí rozhodla spolupracovat s realitními kancelářemi, je jednoznačný. Nedostatek informací. Prodej bytu zvládnete klidně i sami, přičemž nyní to bude ještě jednodušší, neboť veškeré informace o celém procesu najdete na portálu CINCINK.

Co je to CINCINK?

V českých internetových vodách se doposud nenacházel žádný realitní portál, jenž by nabízel komplexní služby pro prodávajícího i kupujícího. Komerční banka se rozhodla situaci změnit a založila startup, jemuž dala vskutku unikátní název. CINCINK je férový realitní portál sdružující opravdové špičky z řad právníků, textařů, grafiků, fotografů, daňových poradců a odhadců cen nemovitostí.

Výhody portálu CINCINK

  • Sdružuje specialisty z různých oborů.
  • Nabízí služby pro prodávajícího i kupujícího.
  • Umožňuje zprostředkovat hypotéku.
  • Stojí za ním jedna z nejvýznamnějších bank na českém trhu.

Inzerát, který prodává

Pokud plánujete tedy prodat nemovitost, musíte si připravit inzerát, a to konkrétně fotografie a text. Ideální je oslovit přímo profesionálního fotografa, jenž dokáže zachytit interiér tak, aby potenciálního kupujícího zaujal. Služba skrze CINCINK vyjde na 1 500 korun. Zaplaťte si ještě za textaci inzerátu, protože realitní copywriter dokáže napsat poutavý text, v němž zodpoví důležité otázky. Sepsání inzerátu stojí 250 korun. Existují i další služby, jako jsou vypracování 3D plánku či vytvoření vizualizace interiéru. Záleží však na vás, kolik jste ochotni do prezentace vašeho bytu investovat.

CINCINK umožňuje vložit inzerát zdarma, takže alespoň za něco ušetříte. Pokud se podíváte na konkurenční realitní portály, tam musíte za inzeráty platit nemalé částky.

Právní a další služby, jež využijete

Zapomenout rozhodně nemůžeme ani na právní služby, které budou při prodeji nemovitosti potřeba. Právníci vám zkontrolují smlouvy i další potřebné dokumenty. Informují vás o tom, abyste nezapomněli na podstatné právní úkony.

Odpadají vám však starosti s daní z prodeje nemovitosti, protože zákon se změnil a už daň platí kupující. Jedná se už o daň z nabytí nemovitosti.

Podívejte se tedy na CINCINK. Realitní portál vám nabídne vše, na co si jen vzpomenete.

Rate this post
Sdílejte