Dnes jsou umělé květiny vkusné. Jen se podívejte!

Dnes jsou umělé květiny vkusné. Jen se podívejte!

Sdílejte

Umělé květiny spousta lidí zavrhne už při prvním vyslovení, aniž by se podívali, jak vůbec vypadají. Tento předsudek v nich přetrvává z dřívějších dob, kdy jejich provedení nebylo zrovna povedené. Nedůvěra pramení ze značně nízké kvality. Tehdy byly tyto rostliny docela kýčem a s krásnou dekorací neměly moc společného. V současné době to však díky technologickému pokroku dávno neplatí. Umělé květiny jsou dnes velmi přirozené, vkusné a lze pořídit druhy, které jsou natolik věrohodné, že jsou od těch živých k nerozeznání.

Umělé květiny najdou široké uplatnění

S květinami ve váze vždy bydlení velmi prokoukne. Vypadá mnohem živěji, zářivěji, nicméně mnoho radosti si z řezaných rostlin neužijeme. V teplém prostředí tolik nevydrží. Bohužel! Proto mohou být skvělým řešením právě umělé květiny. Celoročně vám domácnost budou zdobit a nebudete s nimi mít žádnou péči. A jak oživit tmavé kouty? Opět vám vypomohou umělé rostliny. Bez problémů je lze umístit do neosvětlených prostor, jako jsou chody, předsíně, haly apod. Díky nim budou místnosti mnohem atraktivnější.

Umělé květy jsou rovněž vhodné do exteriéru. Nejčastěji se pořizují do hřbitovních váz. Zde udělají velkou službu a nemusíte pravidelně obměňovat či doplňovat vodu. Vydrží zde do té doby, než je vyměníte.

Řezané i hrnkové varianty poslouží také k aranžování. S jich pomocí vytvoříte různé jarní a velikonoční dekorace, stejně tak výzdobu na podzim či Vánoce.

Každopádně využití je široké, a pakliže zainvestujete do kvalitnějšího provedení, nemusíte se za ně v žádném případně stydět.

Nepřirozené? Dnes už to neplatí

Kdysi se k výrobě umělých květin používal plast, který nebyl zrovna přirozený. Všechny části byly zhotoveny ze stejného materiálu, pouze se lišil barevně, takže se není čemu divit, že rostliny vypadaly opravdu jako umělé a působily kýčovitě.  Dnes je tomu jinak. Využívá se více materiálů – např. plast, textil, silikon, aby umělé květiny byly opravdu věrohodné a na první, druhý i třetí pohled k nerozeznání od živých. Lze nalézt i provedení, jehož součástí jsou přírodní materiály, např. mrtvé dřevo. Výrobci kladou důraz na výslednou autentičnost a celkový vzhled. Výrobky jsou do detailu propracované, což je žádoucí.

Proč pořídit umělé květiny?

Důvodů, které hrají ve prospěch umělých květin je mnoho. Připomeňte si ty nejzásadnější:

  • nevadí jim nedostatek světla ani zakouřené prostředí
  • neuvadnou
  • nevyžadují žádnou péči – sem tam je stačí opláchnout vlažnou vodou, abyste se zbavili prachu
  • ušetříte za hnojivu a vlastně i vodu
  • mají dlouhou životnost
  • není potřeba je přesazovat
  • neohrozí je škůdci
  • zdobí interiéry i exteriéry po celý rok
  • jdou odolné i ve venkovních prostorách

Seženete různé druhy

Umělé květiny jsou k dostání v mnoha provedeních. Seženete varianty řezané (do vázy), hrnkové, případně pouze květy bez stonku. Zvolit lze imitace pokojových květin, exteriérových druhů, stromů i keřů.

Velice populární v jarním období jsou tulipány, hyacinty, krokusy, frézie, narcisy a irisy.

Celoročně se nejvíce prodávají růže, hortenzie, levandule, pivoňky či orchideje.

 

Velice originální jsou např. dekorativní trávy. Tyhle kousky jsou naprosto ideální do chodeb, hal, předsíní, do restaurací, hotelů, kanceláří. Zkrátka do tmavých míst a koutů. Pořiďte k těmto umělým trávám stylové plastové květináče a získáte atraktivní dekoraci.

Velkým trendem v rámci umělých květin jsou momentálně umělé sukulenty, které jsou naprosto dokonalé. Jsou k dostání v květináčích či jako řezané varianty, které vypadají úžasně především ve skleněných aeráriích.

 

K aranžování se hojně využívají různé podzimní a vánoční větvičky, do dekorací lze samozřejmě použít téměř všechny druhy. Fantazii se meze nekladou. A kde veškeré tyto umělé květiny pořídit? Na e-shopu www.harasim.info jich mají nespočet, takže si jistě vyberete. Tento specialista na dekorace a květináče ví, co momentálně frčí.

 

Rate this post
Sdílejte