Květináče

Květináče

Sdílejte

Co se pěstování rostlin týče, lidé se dělí na dva tábory. Na jedné straně jsou ti, co doma umoří i kaktus, a na straně druhé milovníci zeleně, kteří si doma pečlivě udržují svoje malé království.

Čistější vzduch plný kyslíku

Patříte-li k těm, co si pěstování rostlinek užívají, tak jistě víte, jaké bonusy s sebou tento koníček přináší. Tito malí pomocníci okysličují okolní vzduch a současně zvyšují jeho vlhkost. Díky tomu není potřeba tolik větrat, a tím pádem malinko ušetříte svojí peněžence. Je prokázáno, že pěstování pokojovek má pozitivní vliv na lidskou psychiku a zdraví.

Tímto to však nekončí. Další úžasnou schopností rostlin je zachytávání toxinů a škodlivých látek ze vzduchu, kterých se tam objevuje někdy opravdu požehnaně. Může se jednat o cigaretový kouř, ale také o různé výpary z čisticích prostředků, laků či zplodin vznikajících při vaření na zemním plynu. Děje se tak díky silicím, které zeleň produkuje.

Vkusné doplňky do bytu

Mimo tyto zdravotní benefity se rostlinkám nedá upřít ani jejich estetická stránka. I několik malých pokojovek dokáže ozvláštnit interiér a dodat mu, jak se říká, šťávu. V současnosti si můžete domů pořídit květináč ve všech možných materiálech i provedeních od samozavlažovacího pro zapomnětlivce až po závěsný. Jestliže si nevíte rady s umístěním, jsou pro vás skvělou volbou také stojany na květiny. Nejen, že vám usnadní zalévání, protože se už nebudete muset hrbit, ale také květináč skvěle doplní.

Vybrat si můžete opravdu z velkého množství produktů. Není problém zakoupit drobné květináčky na bylinky, které ozdobí parapet kuchyně či masivní betonovou nádobu, co bude dominovat terase. Tento malý kousek přírody přenesený do domácího prostředí pohladí po duši a vytvoří příjemnou atmosféru. To za ten čas, který péčí o rostliny strávíte, rozhodně stojí, nemyslíte?

Rate this post
Sdílejte