Jak zařídit ložnici podle Feng Shui?

Jak zařídit ložnici podle Feng Shui?

Sdílejte

Ložnice je odpočinkovou oázou klidu těla i mysli. Je jednou z nejdůležitějších místností a trávíme zde hodně času. Prostředí na nás působí, i když spíme. Principy čínského umění Feng Shui pracují s harmonickým prouděním energií. Jak podle nich zařídit ložnici?  

V ložnici musí podle principu Feng Shui proudit pozitivní energie. Proto musíte při jejím zařizování docílit určité harmonie. Nepatří sem televize, notebook, mobil, posilovací náčiní ani šicí stroj. Žádné ostré hrany, pohyblivé předměty, dekorace nebo živé rybičky. Všechno by rušilo usínání a klidný spánek. Ložnice musí být stabilní, klidná a vzdušná.

Čistota

Podle Feng Shui je velmi důležitý čistý vzduch, který v ložnici dýcháme. Je třeba intenzivně větrat, nebo mít kvalitní čističku vzduchu a udržovat pořádek. Nedělejte z ložnice skladiště. Rostliny sem nepatří. Pokud je v ložnici chcete, dejte je co nejdál od postele, ať vám v noci neubírají kyslík. Musí mít zakulacené listy, žádné špičaté konce a trny.

Dispozice

Pro bezpečí umístěte ložnici co nejdále od vchodu do domu nebo bytu a z postele musíte vidět na dveře do ložnice. Dbejte i na umístění podle světových stran. Pokud stáváte brzy ráno, zvolte východní nebo jižní stranu. Paprsky slunce vás ráno probudí a dodají vám energii. Na jižní straně se vám bude hůře usínat. Pokud si rádi přispíte, zvolte ložnici na západní straně, kde proudí klidná energie. Nejklidnější energie proudí v ložnici situované na sever.

Dveře a okna

Okno by nemělo být nad postelí, kde vzbuzuje pocit nejistoty. V přímce mezi dveřmi a oknem nemá být postel, aby energie neproudila přes vás. Tok můžete narušit kusem nábytku a dát mezi postel a dveře nízkou komodu. Po klid zvolte okna s dobrými izolačními vlastnostmi. Postel musí být přístupná z obou stran, nesmí být blízko dveří a bez ostrých hran. Pohodlné a kvalitní musí být i ložní prádlo. Proto zvolte bavlněné nebo krepové povlečení a na matraci si dejte bavlněné prostěradlo.

Nábytek

Proti posteli nemá být zrcadlo. Pokud jej máte v ložnici, na noc jej zakryjte. Čelo postele má být opřené o pevnou stěnu a nad postelí nemá nic viset, ani obrazy. Hlava má směřovat k severu. Volte místo ostrých hran zaoblené hrany nábytku i výklenků. Na noc zavřete všechna dvířka skříní. Nábytek volte dřevěný a vyhněte se kovovým prvkům.

Barvy stěn

Stěny ložnice vymalujte raději tmavším odstínem barvy, která vás uklidňuje. Vyhněte se jasně zelené a agresivní červené barvě. Modrá a černá působí studeně, ale pro někoho je to výhoda. Nejvhodnější jsou odstíny béžové, hnědé a růžové.

Dekorace

Světla a lampičky podtrhnou celkovou příjemnou atmosféru ložnice. Vsaďte na intenzitu světla a křišťálové doplňky. Na stěny pověste uklidňující obrázky se západem slunce.

Šťastné amulety vám pomohou splnit sny. Přinášejí do domu štěstí, prosperitu i hojnost. Jedná se o mince a geometrické tvary zavěšované do prostoru, často nad vstupní dveře. Někdy se dávají i pod postel. Ametyst pod postelí upevňuje partnerské vztahy a stimuluje sexualitu.

 

5/5 - (2 votes)
Sdílejte